Senior PR-sjef Anders Bigseth i Huawei med Mate20 Pro. Foto: Stian Sønsteng

NÅ ER DET MATE20 PRO SOM GJELDER

– For dem som vil ha alt, og det beste av det beste, er det Mate20 Pro som gjelder, sier Anders Bigseth i Huawei. I morgen er telefonen i butikkene.

Publisert

Det kinesiske selskapet lanserte forrige uke sin nye Mate20-serie i London, under et arrangement for verdenspressen og forhandlere. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen ble dekket av Huawei.

Serien består av Mate20, Mate20 Pro, Mate20 X og Mate20 RS. Sistnevnte er utviklet i samarbeid med Porsche Design. I første omgang er det kun Mate20 Pro som kommer på det norske markedet, med en pris på 9.600 kroner.

Huawei Mate20 Pro har en skjerm på 6,39 tommer og tre kameralinser. Foto: Stian Sønsteng.

– Dette er den mest komplette mobilen på markedet, med utrolig mange funksjoner og egenskaper, og håper den vil selge enda bedre enn P20 Pro, som har solgt utrolig godt de seneste månedene, sier senior PR-sjef Anders Bigseth i Huawei, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi har nettopp sett Richard Yu, toppsjef i Huaweis konsumentdivisjon, presentere Mate20-serien. Han startet med å fortelle om designet med tre kameralinser og en led-blits.

Trippel-kamera

– Vi introduserer et ikonisk firepunkts design, med et symmetrisk og flytende design. Telefonen ligger godt i hånden, og 2K oled-skjermen er på 6,39 tommer med en oppløsning på 3120x1440 bildepunkter, sier Yu.

Mate20 Pro har tre kameralinser. Foto: Stian Sønsteng.

I skjermen ligger også fingeravtrykksensoren, men Huawei legger vekt på at ansiktsgjenkjenningen er blitt svært god.

Det nye trippel-kameraet som er utviklet i samarbeid med Leica kombinerer en 40 MP RGB-linse, en 8 MP telefotolinse og en 20 MP Leica ultra-vidvinkel linse. Nærgrensen er 2,5 cm, og evnen til å gjenskape bilder tatt i mørke omgivelser er ifølge Huawei blitt enda bedre enn på P20 Pro.

– Vi har et revolusjonerende kamerasystem, med tre objektiv. Sensoren er på 1/1,7 tommer på Mate20 Pro, sier Yu og viser et lysbilde der denne sensoren fremstår som langt større enn på Mate20 (1/2,3) samt Apple iPhone Xs Max og Samsung Galaxy Note 9, som begge skal ha sensorer på 1/2,55 tommer.

Richard Yu, toppsjef i Huaweis konsumentdivisjon, presenterte Mate20-serien i London. Foto: Stian Sønsteng.

– Høyeste lysfølsomhet er ISO 102.400, med mulighet til slående bilder selv under svært mørke forhold. Med vår Super HRD-teknologi kan med ved å sette sammen ti eksponeringer oppnå slående bilder, og man kan dessuten velge mellom flere bokeh-effekter. Den totale brennvidden er fra 16 til 270 mm, med 10 ganger digital zoom, sier Yu.

Anders Bigseth sier nevnte P20 Pro har betydd utrolig mye for Huawei i Norge.

Hjertevarm

Den gjør teknologien mer vennlig og hjertevarm med venneladingen

– Dette er kanskje den første telefonen der vi virkelig skiller oss ut på en positiv måte, der vi virkelig har et forsprang på resten av industrien. Mate20 Pro viderefører dette, og tilfører igjen noe helt nytt ved at den gjør teknologien mer vennlig og hjertevarm med venneladingen, der du kan lade telefonene til venner og familie, sier Bigseth til fagbladet Elektronikkbransjen.

Huawei Mate20 Pro har et batteri på 4.200 mAh, med 40W superlading der man på en halvtime kan lade telefonen fra 0 til 70 prosent. Den har også 15W trådløs hurtiglading, og venneladingen Bigseth nevner heter på engelsk Reverce Charge, der man trådløst kan lade en annen telefonen eller for eksempel ørepropper med Qi-teknologi ved å legge disse på baksiden av Mate20 Pro.

– Man kan lade to enheter samtidig; tråløst samt via en USB-kabel man kopler til Mate20 Pro, slik at Mate20 Pro fungerer som en batteribank, sier Bigseth.

– Ser dere for dere at kundene som allerede har en P20 Pro vil bytte til en Mate20 Pro?

– Byttelysten i Norge er fortsatt veldig høy, og man skal ikke se bort fra at de som allerede er glade i P20 Pro får lyst på noe som er enda bedre. Da er Mate20 Pro et naturlig valg, sier Bigseth.

P20 lever videre

P20 Pro vil leve videre, inntil det kommer en ny modell i P-serien på nyåret en gang.

Dette skjuler seg bak det sorte feltet i toppen på Mate20 Pro-skjermen. Foto: Stian Sønsteng.

– I denne perioden; hvem vil velge hvilken modell?

– P20 Pro er fortsatt en helt fantastisk kameratelefon, som man vil få til en mye rimeligere penge enn da den ble introdusert. For dem som vil ha alt, og det beste av det beste, er det Mate20 Pro som gjelder.

– Hvilken posisjon har det norske markedet under lanseringen; vil det være nok enheter tilgjengelig når telefonen kommer i handelen den 26. oktober?

– Norge er et av markedene i Europa som får flest telefoner i forhold til innbyggertallet, fordi vi vet at det norske folk er interesserte og glade i ny teknologi. Pris er ikke det viktigste i Norge, og veldig mange kjøper toppmodeller. Det har man også lagt merke til ved hovedkontoret vårt i Kina, og derfor får vi mange av toppmodellene helt fra begynnelsen.

– Er dette noe dere ved det norske kontoret har måtte kjempe for?

– Nei. Man ser at vi selger veldig mye toppmodeller målt mot andre land. I tillegg var Norge ett av to land i Europa som tok inn Mate RS-versjonen til 17.000 kroner i fjor, og vi solgte alle hundre vi fikk inn, sier Bigseth.

Tredoblet markedsandel

– Hvordan opplever du interessen fra bransjen for Huawei?

– Den er sterkt økende. Fra i fjor til i år har vi tredoblet markedsandelen, og vi ser at stadig flere forbrukere får øynene opp for Huawei. I tillegg er interessen og fokuset for produktene våre hos elektronikkjedene, mobiloperatørene og også forhandlerne som arbeider mot bedrifter, en helt annen enn for bare ett år siden, sier Bigseth.

– Du nevner selv markedsandeler; hva mer kan du si om dette?

– Det vi kan si er at utviklingen er god. Vi skal selvfølgelig vokse videre, og har som ambisjon at vi skal knipe enda en plassering i det norske markedet.

– I løpet av året?

– Jeg tror vi har gode muligheter til det. Vi vil også være enda mer synlige enn hittil, og har blant annet mange eksterne reklamepunkter, fra flyplasser til «total station domination» som vi vil ha på Nationaltheatret i Oslo. Vi vil være veldig synlige, også i forhandlerleddene fremover. Det vil være med på, sammen med de gode testene vi forventer at Mate20 Pro vil få, å gjøre at Hvermannsen blir mer oppmerksom på telefonene våre, sier Bigseth.

Forpakningen til Huawei Mate20 Pro. Foto: Stian Sønsteng.

Som nevnt, ligger fingeravtrykksleseren i skjermen på Mate20 Pro, med en sensor på ti trykknivå. Telefonen skal låses opp 30 prosent raskere enn på tidligere modeller.

Nano Memory Card

I tillegg til minnet på 128 GB, kan man bruke et Nano Memory Card (NM Card), som er 45 prosent mindre enn et mikro SD-kort. Høyttalerne er også videreutviklet. Glasset på telefonen har en ny overflate som skal gjøre at det ikke er så lett å miste den, og Mate20 Pro kommer i Norge i fargene Midnight Blue, Sort og Twilight.

Innmaten er en Hueawei Kirin 980-prosessor, som ifølge Richard Yu er langt kraftigere og mer strømeffektiv. Denne har også verdens første 7nm mobile AI-brikke, som skal være en solid oppgradering når det gjelder hastighet, ytelse og energieffektivitet.

– Hastigheten når du taster på telefonen er 47 prosent raskere, og appene starter ett sekund fortere enn på en iPhone. Etter 18 måneder reduseres ytelsen bare med fem prosent, mens det på P10 Plus var 10,6 prosent, sier Yu.

Han fremhever også at antennene har en langt bedre ytelse enn konkurrentene.

– Det er ikke lett å få til dette med en så tynn ramme. GPS-teknologien er også langt bedre, hele ti ganger mer nøyaktig enn konkurrentene, sier Yu.

På direkten demonstrerte Huawei hvordan Mate20-telefonene kan lage 3D-animasjoner, for eksempel av en bamse. Foto: Stian Sønsteng.

Mate20 Pro er IP68-sertifisert, og som ekstrautstyr kan man kjøpe et hus for undervannsfotografering, vanntett til fem meter.

AI-prosessor

– Vi har en kraftig AI-prosessor, som gjør det mulig å gjøre videoopptak med Hollywood-lignende effekter. Med AI Color kan personen i være i farger mens omgivelsene er i sorthvitt. Spotlight Reel gjør det mulig å velge hvem av personene som skal være i fokus, med vår3D Depth-sensor, sier Yu.

Det er mulig å ta 3D-bilder, for eksempel av en bamse, som siden gjøres levende med Mate20 Pro. Foto: Stian Sønsteng.

Som nevnt er 3D-ansiktslåsen forbedret. Selfiekameraet er på 24 MP, og med et 3D-system kan brukeren skape liv til ulike emojikon.

På scenen får Yu med seg en kollega til å vise hvordan man kan skanne et objekt, i dette tilfellet en bamse, som man siden kan gi liv til, slik at bamsen vises i en video sammen med Yu, og de begge vinker til kamera.

Mate20 Pro er den første som åpner telefonen med ansiktsgjenkjenning, direkte i Android

Huawei Mate20 Pro er blant de første telefonene på markedet med operativsystemet Android 9, i tillegg kommer Huaweis eget grensesnitt EMUI 9.0 med ulike muligheter for systemnavigasjon ved hjelp av bevegelse og gesturer.

Bob Borchers, visepresident for marketing i Google. Foto: Stian Sønsteng.

I PC-modus er telefonen kompatibel med Miracast og Huawei wireless dongle. Man kan vise en film, og samtidig ta mot en innkommende telefonsamtale. Filer kan deles til PC, Mac og skrivere, med en hastighet på opp til 61MBps.

– På to minutter kan man dele tusen bilder til en PC, sier Yu.

ARCore-spill

Til stede i London er også Bob Borchers, visepresident for marketing i Google.

Administrerende direktør Jan Becker i Porsche Design presenterte Huawei Mate20 RS. Foto: Stian Sønsteng.

– Dette er blant de første mobiltelefonene med Android 9 Pie. Dette gjør ikke bare telefonen smartere, vi har også økt sikkerheten. Mate20 Pro er den første som åpner telefonen med ansiktsgjenkjenning, direkte i Android. Dette kan brukes alle steder, der man i dag bruker fingeravtrykkleseren. Vi har også arbeidet tett med Huawei for å sikre at de nye modellene tilbyr den beste ytelsen til de nye funksjonene i YouTube, sier Borchers.

Han sier Google er glade for å ha Huawei med på laget når de lanserer nye ARCore-spill med utvidet virkelighet (Augmented Reality) i Google Play.

Som nevnt er det Mate20 Pro som kommer til Norge. Mate20 X-modellen har 7,2 tommers skjerm, penn, og et 5.000 mAh-batteri som skal gi 23 timers videotid.

– Dette er den beste bærbare spillmaskinen, sier Yu og viser et lysbilde der en spillkontroller er koplet til Mate20 X.

I London viser Huawei også sin nye klokke Watch GT, med 1,39 tommers oled berøringsskjerm på 454x454 punkter. Denne er 11,8 mm tykk, har en ny dual chip arkitektur, og batteri som skal holde i to uker. Denne har en måler som registrerer pulsen hvert sekund, og er vanntett til 50 meter.

Huawei Band 3 Pro har også innebygd GPS, en skjerm på 0,95 tommer, og er vanntett til 50 meter.

Powered by Labrador CMS