Apple iPad Pro

Pressemelding fra Apple 21. mars 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer 9,7-tommers iPad Pro

De banebrytende Pro-funksjonene og den avanserte skjermteknologien er nå tilgjengelig i den mest populære iPad-størrelsen

Apple presenterte i dag den nye 9,7-tommers iPad Pro. Den veier mindre enn 500 gram og har en helt ny Retina-skjerm med forbedret lysstyrke, et bredere fargespekter, mindre gjenskinn og Night Shift-modus. Den introduserer også en helt ny True Tone-visning som justerer hvitbalansen på en dynamisk måte. Nye iPad Pro har en utrolig ytelse med en 64-bits A9X-chip som kan konkurrere med de fleste bærbare PC-er. Den har et dobbelt så kraftig lydsystem med fire høyttalere¹, et nytt iSight-kamera på 12 megapiksler som kan ta Live Photos og 4K-video, et FaceTime HD-kamera på 5 megapiksler og raskere trådløsteknologi. iPad Pro har støtte for den banebrytende Apple Pencil og et nytt Smart  Keyboard-deksel som er tilpasset den nye 9,7-tommers iPad Pro.

«iPad Pro er en ny generasjon uunnværlige iPader som gir en oppslukende opplevelse, og som gir brukere muligheten til å være mer produktive og mer kreative. Den er utrolig rask og enkel å bære med seg, og det føles helt naturlig å bruke den med fingre, Apple Pencil og Smart Keyboard. Og nå fås den i to størrelser», sier Philip Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «9,7-tommers iPad Pro har en ny Retina-skjerm med True Tone-teknologi, et lydsystem med fire høyttalere, en lynrask A9X-chip, et iSight-kamera på 12 megapiksler, et FaceTime HD-kamera på 5 megapiksler, raskere trådløsteknologi og støtte for Apple Pencil og Smart Keyboard. Det er den ultimate oppgraderingen for dem som allerede bruker iPad, og den ultimate erstatningen for PC-brukere.»

Designere, illustratører og bedrifter har raskt tatt i bruk iPad Pro, og den forandrer måten de arbeider på:

«Folk flest skjønner ikke hvor mye man må tegne for hånd når man lager dataanimasjon», sier John Lasseter, kunstnerisk leder hos Pixar og Walt Disney Animation Studios. «iPad Pro og Apple Pencil er det nærmeste vi har kommet tegning med penn og papir i den digitale verdenen.»

«Jeg har gjort alt på iPad Pro, inkludert design av den nyeste sykkelkolleksjonen», sier Alex Valdman, designsjef hos Rapha. «Den er med meg overalt. Den har ikke bare erstattet den bærbare datamaskinen min, men også notatblokken min. På designteamet hos Rapha kommer alle til å bruke iPad Pro.»

«iPad Pro har forvandlet måten vi arbeider på hos Citi», sier Stephen Gates, designsjef hos Citi Global Consumer Banking. «iPad Pro og Apple Pencil har spilt en stor rolle i hvordan det nye Citi Design-teamet arbeider med å skape nye og innovative kundeopplevelser. Vi bruker iPad Pro til å skissere nye designkonsepter, presentere arbeidet vårt, svare på e-post, jobbe med filer i Adobe Creative Cloud og delta på FaceTime-møter med designteam over hele verden.»

Avansert skjerm

9,7-tommers iPad Pro har avanserte skjermteknologier, blant annet True Tone. Den bruker nye firekanalssensorer som dynamisk justerer hvitbalansen i skjermen etter lyset fra omgivelsene, slik at skjermen gir deg en mer naturlig og nøyaktig, papirhvit leseropplevelse. Den avanserte Retina-skjermen er 25 prosent lysere og har 40 prosent mindre gjenskinn enn iPad Air 2, som gjør det enklere å se innhold på skjermen innendørs så vel som utendørs. Den bruker det samme brede fargespekteret som iMac med Retina 5K-skjerm, med 25 prosent bedre fargemetning¹ for mer levende farger. Tilpasset tidskontroll, justeringslag og oksid-TFT gir fantastisk farge, kontrast og klarhet. Night Shift i iOS 9.3 bruker klokken og geolokaliseringen på iPad Pro til å justere fargene på skjermen til den varmere enden av skalaen etter mørkets frembrudd. Det kan hende det behagelige lyset til og med hjelper deg med å sove bedre.

Høy ytelse

Nye iPad Pro måler bare 6,1 mm og veier mindre enn 500 gram. Likevel har den en banebrytende ytelse, tilkoblingsmuligheter og allsidighet som gir deg muligheten til å takle selv de mest krevende oppgaver uansett hvor du befinner deg. Den kraftige A9X-chipen med tredje generasjon arkitektur gir en ytelse som er på høyde med mange bærbare datamaskiner, grafikk i konsollklassen og et lavt strømforbruk som gjør at batteriet varer hele dagen². Lynrask trådløsteknologi holder deg på nett uansett hvor du er, med 802.11ac Wi-Fi med MIMO-teknologi, støtte for enda raskere LTE Advanced med opptil 50 prosent raskere tilkobling til mobilnettverk³ og støtte for flere LTE-bånd enn andre nettbrett⁴. Nå som Apple SIM er integrert i nye iPad Pro, er det enklere enn noensinne å koble til trådløse dataabonnementer direkte fra enheten når du er på reise i ett av mer enn 100 land og områder5.

iPad Pro har en avansert iSight-kamerasensor på 12 megapiksler, med Focus Pixels for rask fokusering, Apple-utviklet bildesignalprosessor, avansert støyreduksjon, tredje generasjon tonevalg og bedre ansiktsgjenkjenning – som til sammen gir skarpere og mer detaljerte bilder, panoramabilder på 64 megapiksler og Live Photos. True Tone Flash gir bedre bilder i dårlig lys og dokumentskanning. Det nye iSight-kameraet gjør videoopptak i 4K, som gjør iPad Pro til den perfekte enheten å ta, redigere og dele video i profesjonell kvalitet med. Det forbedrede FaceTime HD-kameraet på 5 megapiksler foran på enheten gjør nye iPad Pro perfekt for videokonferanser eller samtaler med dem du er glad i.

Suveren lyd

Lydsystemet med fire høyttalere gir kraftig, klar og fyldig stereolyd med mer enn dobbelt så god lyd ut¹. Innebygde sensorer justerer og optimaliserer lyden automatisk, uansett hvilken vei du holder enheten. iOS 9.3 har også støtte for å spille av videoer med Dolby Digital Plus-lydstrømmer, samt støtte for flerkanallyd gjennom Apple Lightning Digital AV-adapter.

Banebrytende tilbehør

Apple Pencil og Smart Keyboard, som kan kjøpes separat, gir iPad Pro banebrytende presisjon og nytteverdi. Avanserte sensorer i Apple Pencil måler både trykk og vinkel for en naturlig tegne-, merknads- og noteringsopplevelse. Nye Smart Keyboard er tilpasset 9,7-tommers iPad Pro. Det er et tynt og solid tastatur som ikke trenger å lades eller sammekobles via Bluetooth, og det kan enkelt brettes sammen til et beskyttende Smart Cover. Den nye Lightning-til-SD-kortleseren og Lightning-til-USB-kameraadapteren gjør det enkelt å laste ned bilder og video fra et digitalkamera til iPad Pro. Den nye Lightning-til-USB-C-kabelen og Apples USB-C-lader på 29 W gir raskere lading.

Pris og tilgjengelighet

– 9,7-tommers iPad Pro er tilgjengelig i sølv-, stellargrå-, gull- og ny rosegull-finish, og koster fra kr 6 990 for Wi-Fi-modellen på 32 GB og kr 8 490 for Wi-Fi + Cellular-modellen på 32 GB. Begge iPad Pro-størrelsene er tilgjengelige med 32 GB, 128 GB eller nye 265 GB, mer enn noen andre iOS-enheter. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/ipad.

 –9,7-tommers iPad Pro kan bestilles fra og med torsdag 24. mars på Apple.com og i Apples butikker, og gjennom utvalgte leverandører og autoriserte Apple-forhandlere i Australia, Canada, De amerikanske jomfruøyene, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina (kun Wi-Fi-modellene), New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia, Tyskland og USA fra og med torsdag 31. mars.

 –9,7-tommers iPad Pro blir tilgjengelig i begynnelsen av april i Albania, Anguilla, Antigua og Barbuda, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Caymanøyene, Danmark, De forente arabiske emirater, El Salvador, Estland, Finland, Grønland, Guam, Guatemala, Hellas, India, Irland, Island, Isle of Man, Italia, Kosovo, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Macau (kun Wi-Fi-modellene), Makedonia, Monaco, Montenegro, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Thailand (kun Wi-Fi-modellene), Tsjekkia, Tyrkia, Ungarn og Østerrike.

– Apple Pencil koster kr 1 090 og Smart Keyboard i koksgrå koster kr 1 590. iPad Pro Smart Cover i polyuretan og silikondeksler til 9,7-tommers iPad Pro koster mellom kr 499 og kr 729 og fås i en rekke nye og livlige farger.

–Lightning-til-SD-kortleseren koster kr 299, Lightning-til-USB-kameraadapteren koster kr 399, Apples USB-C-lader på 29 W koster kr 499, Lightning-til-USB-C-kabelen (1 m) koster kr 299 og Lightning-til-USB-C-kabelen (2 m) koster kr 399.

¹Sammenlignet med iPad Air 2.

²Batteritid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

³Basert på teoretiske hastigheter, faktiske hastigheter kan variere.

⁴Abonnement for datatrafikk kreves. LTE er tilgjengelig i utvalgte områder og gjennom utvalgte operatører. Hastighetene varierer etter forholdene på stedet. Kontakt operatøren hvis du vil ha mer informasjon om LTE-støtte. Se også informasjonen på www.apple.com/ipad/LTE.

5Integrert Apple SIM i iPad Pro (9,7-tommers) kan være deaktivert ved kjøp fra noen leverandører. Ta kontakt med mobiloperatøren din for flere detaljer. Apple SIM og integrert Apple SIM er ikke tilgjengelig i Kina.

Powered by Labrador CMS