Apple iPhone 5s

Pressemelding fra Apple 10. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer iPhone 5s – Verdens mest framtidsrettede smarttelefon

iPhone 5s har en 64-bits A7-chip, et helt nytt iSight-kamera med 8 megapiksler og True Tone-blits og lanserer fingeravtrykksensoren Touch ID

– Apple annonserte i dag iPhone 5s, den hittil mest framtidsrettede iPhone, med en helt ny A7-chip som gjør iPhone 5s til verdens første smarttelefon med fullverdig 64-bits-arkitektur for lynrask ytelse. iPhone 5s setter en ny standard for smarttelefoner med fantastiske nye funksjoner i en særdeles tynn og lett design, inkludert det helt nye iSight-kameraet på 8 megapiksler med True Tone-blits og nye Touch ID, som gjør det mulig å låse opp telefonen på en enkel og sikker måte ved hjelp av et fingertrykk. iPhone 5s leveres med iOS 7, den største oppdateringen av iOS siden den første iPhone, skapt for 64-bits-teknologi og med hundrevis av nye funksjoner, som Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari, Siri og iTunes Radio.

«iPhone 5s er den mest framtidsrettede smarttelefonen i verden med en arkitektur i stasjonærklassen», sa Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. «iPhone 5s setter en ny standard for smarttelefoner. Den elegante utformingen inneholder banebrytende og nyttige funksjoner, som Touch ID, som brukes til å låse opp telefonen med bare en lett berøring.»

Den helt nye A7-chipen i iPhone 5s sørger for fullverdig 64-bits arkitektur i en smarttelefon for første gang. Med opptil dobbelt så høy prosessor- og grafikkytelse, er nesten alt du gjør på iPhone 5s raskere og bedre enn noen gang, fra å starte programmer og redigere bilder til å spille grafikkintensive spill – samtidig som den har ypperlig batteritid. iOS 7 og alle de innebygde appene utnytter ytelsen i A7-chipen til fulle. iPhone 5s er den beste mobile spillmaskinen, med tilgang til hundretusenvis av spill fra App Store, en A7-chip med 64-bits-arkitektur og støtte for OpenGL ES versjon 3.0. iPhone 5s leverer utrolig kraftige og avanserte visuelle effekter som tidligere kun var mulig på Mac, PC og spillkonsoller.

Alle iPhone 5s-enheter inneholder M7, en ny bevegelses-koprosessor, som samler inn data fra akselerasjonsmåler, gyroskop og kompass for å avlaste A7-chipen og oppnå bedre strømeffektivitet. Utviklere kan også bruke nye CoreMotion-API-er som benytter seg av M7, slik at de kan lage enda bedre trenings- og aktivitetsapper som vil overgå mulighetene som finnes i andre mobile enheter. M7-koprosessoren registrerer bevegelser konstant, også når enheten er i dvalemodus, og reduserer batteribruken for skrittellere og andre treningsapper som bruker akselerasjonsmåleren hele dagen.

iPhone 5s introduserer Touch ID, som gjør det mulig å låse opp iPhone på en enkel og sikker måte med et enkelt fingertrykk. Touch ID er innebygd i Hjem-knappen og bruker laserkuttet safirglass, i tillegg til en berøringsfølsom sensor, til å ta et høyoppløselig bilde av fingeravtrykket ditt og skape en analyse som sørger for nøyaktig avlesning fra alle vinkler. Det er enkelt å konfigurere Touch ID til å gjenkjenne fingeravtrykket ditt, og hver gang du bruker funksjonen, blir den bedre. Touch ID-sensoren gjenkjenner fingerberøring, slik at den kun aktiveres ved behov, noe som sparer på batteriet. Alle fingeravtrykksdata krypteres og oppbevares trygt i Secure Enclave på A7-chipen i iPhone 5s. Informasjonen oppbevares aldri på Apples tjenere og sikkerhetskopieres aldri til iCloud. Touch ID kan også brukes som en sikker metode for godkjenning av kjøp fra iTunes Store, App Store eller iBooks Store.

Med iPhone 5s er det enda enklere å ta flotte bilder med verdens mest populære kamera. Det helt nye iSight-kameraet med 8 megapiksler har en større blenderåpning på f/2,2 og en ny og større sensor med 1,5 μ bildepunkter for bedre følsomhet og ytelse i dårlig lys og resultatet er bedre bilder. Disse forbedringene, sammen med en Apple-designet bildesignalprosessor i A7-chipen og den nye Kamera-appen i iOS 7, gir opptil dobbelt så rask autofokus, raskere bildetaking, automatisk bilde- og videostabilisering og bedre dynamisk område. iPhone 5s introduserer nye True Tone-blits – en nyhet uansett kameratype – som justerer farge og intensitet for mer enn 1000 kombinasjoner, slik at bilder som tas med blits ser mer naturlige ut. iPhone 5s har også en ny serieopptaksmodus, sakte film med 120 bilder per sekund, et nytt FaceTime HD-kamera med bedre kvalitet under dårlige lys- og lydforhold og FaceTime-lydsamtaler i iOS 7.

iPhone 5s har en særdeles tynn og lett design som kunder over hele verden elsker, med blant annet en utforming i anodisert aluminium med diamantskårne skråkanter, glassinnlegg og en fantastisk 4-tommers Retina-skjerm. iPhone 5s er tilgjengelig i tre nydelige metallic-stiler: gull, sølv og space gray. Apple har designet skinnetuier spesielt for iPhone 5s i seks farger – beige, svart, blå, brun, gul og (RED) – med mykt mikrofiberfôr i matchende farger.

iPhone 5s har støtte for opptil 13 LTE¹-bånd, mer enn på noen annen smarttelefon, så nå er det enda enklere å koble seg til høyhastighetsnettverk. Nedlastingshastigheter på opptil 100 Mbps² sørger for at du kan surfe, laste ned og strømme innhold enda raskere. iPhone 5s har tobånds 802.11a/b/g/n Wi-Fi-støtte for opptil 150 Mbps², og Bluetooth 4.0. iPhone 5s gir utrolige 10 timers taletid på 3G-nettverk, opptil 10 timers nettbruk på Wi-Fi- og LTE-nettverk og opptil 8 timer på 3G-nettverk, opptil 10 timers videoavspilling og opptil 40 timer med lydavspilling.³

iPhone 5s leveres med iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden første iPhone. iOS 7 er utviklet med støtte for A7-chipens 64-bits-arkitektur, det nye iSight-kameraet og Touch ID-fingeravtrykkssensoren. Operativsystemet har et fantastisk nytt brukergrensesnitt i en helt ny design med en elegant fargepalett, distinkte, funksjonelle lag og diskré bevegelse som gjør at systemet føles levende. iOS 7 har hundrevis av fantastiske, nye funksjoner, inkludert Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari og Siri og nye iTunes Radio, en gratis Internett-tjeneste basert på musikken du lytter til på iTunes.⁴

Med iPhone 5s får kundene tilgang til revolusjonerende App Store, som har mer enn 900 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 155 land over hele verden. Til nå har mer enn 50 milliarder apper har blitt lastet ned fra App Store. Butikken gir kundene et fantastisk utvalg apper i 23 kategorier, inkludert aviser og blader i Aviskiosk, spill og underholdning, næringsliv, nyheter, sport, helse og trening og reise.

iPhoto, iMovie, Pages, Numbers og Keynote er laget spesielt for iOS og er blant de mest populære appene  i App Store. De er nå tilgjengelig som gratis nedlastinger ved kjøp av iPhone 5s. iPhoto og iMovie gjør det mulig å gjøre mer enn du trodde var mulig med bilder og filmer, og med Pages, Numbers og Keynote kan du opprette, redigere og dele imponerende dokumenter, regneark og presentasjoner på iPhone, iPad og iPod touch.

Tilgjengelighet

iPhone 5s leveres i gull, sølv eller space gray. iPhone 5s-etuiene finnes i beige, svart, blå, brun, gul og (RED). iPhone 5s blir tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland fredag 20. september. En ny iPhone 4S-modell med 8 GB vil også bli tilgjengelig. iOS 7 vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering onsdag 18. september for iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og iPod touch (femte generasjon). Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelig på alle produkter.

¹ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.

² Basert på teoretiske hastigheter, faktiske hastigheter kan variere.

³ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

⁴ iTunes Radio vil være tilgjengelig i USA ved lanseringen av iOS 7.

Powered by Labrador CMS