P4 MED TRAFIKKINFO VIA DAB

Mediamobile og P4 lanserer Norges første kommersielle trafikkinformasjonstjeneste i det riksdekkende digitalradionettet.

Publisert Sist oppdatert

Tjenesten er allerede på lufta, og vil nå 90 prosent av befolkningen innen utgangen av 2013, heter det i en pressemelding fra P4.

Mediamobile er leverandør av trafikkinformasjonstjenester som sendes til bilister over FM-radio i Frankrike, Norge, Sverige, Finland og Polen. Selskapets tjenester markedsføres under merket V-Traffic. Nå satser de også på digitalradionettet, og de ønsker ifølge pressemeldingen å dra nytte av dab-teknologiens multimediemuligheter.

– Norske bilister kan nå forvente å få trafikkinformasjon som er mer rikholdig, raskere og mer nøyaktig, og som dekker et større område enn noen gang før. GPS-enheter og navigasjons- eller infotainmentsystemer i bilen kan kommunisere denne informasjonen på flere måter, ved hjelp av tekst, bilder, kart eller tale, heter det i pressemeldingen.

V-Traffic-tjenesten varsler bilister om hvor det er sannsynlig at ville dyr vil krysse veien

Varsler elg og rein

To nye V-Traffic tjenester sendes i sanntid ved hjelp av TPEG-protokollen.  Trafikkmeldinger (TEC) skal gi informasjon om ulykker, trafikkorker, veiarbeider og lignende. Den norske V-Traffic-tjenesten varsler bilistene om værforholdene på veien, også om snøfall og glatte veiforhold. I Norge er kollisjon med elg og reinsdyr en betydelig fare, så V-Traffic-tjenesten varsler bilister om hvor det er sannsynlig at ville dyr vil krysse veien.

Bilnavigasjonssystemer som støtter TFP kan beregne de beste reiserutene basert på sanntidsoppdateringer om trafikkproblemer.

Egen mobilapp

Ifølge pressemeldingen vil trafikkredaksjonen til P4 og P5 Hits vil bidra med trafikkmeldinger fra lytterne via telefon eller en egen Trafikkflyt-app. Mediamobile er en del av TDF-konsernet, en europeisk kringkaster og leverandør av trafikkinformasjonstjenester i sanntid i Frankrike, Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Blant Mediamobiles kunder er bilprodusenter som leverer trafikkinformasjonstjenester via innebygde navigasjonssystemer, samt produsenter av GPS-systemer.

Powered by Labrador CMS