Sony Xperia Z1

Pressemelding fra Sony Mobile 5. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Mobile lanserer Xperia Z1

En vanntett smarttelefon med revolusjonerende kamerateknologi.

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) presenterte i dag Xperia Z1, en ny vanntett toppmodell med den beste teknologien Sony kan tilby.

- Xperia Z1 har like bra kamerateknologi som et digitalt kompaktkamera. For første gang kan du ta gode bilder i mørket med høy oppløsning, med en telefon. Dette har markedet etterspurt siden det første mobilkameraet ble introdusert, sier Erik Sandsmark, kommunikasjonsansvarlig for Sony Mobile Communications Norge.

Xperia Z1 lanseres globalt fra september 2013.

Verdensledende kamera i en telefon

Xperia Z1 bruker Sonys erfaring med kamerateknologi i en mobiltelefon. Derfor kan telefonen ta vakre, skarpe bilder med klare farger, også i dårlige lysforhold. Muligheten for kort lukkertid og zoom betyr at du slipper uskarpe bilder, også hvis du er langt unna motivet.

Størrelsen på bildesensoren er nesten doblet sammenlignet med Sonys tidligere mobiltelefoner. Den nye bildebrikken på 1/2,3-tomme er like stor som brikken du finner i gode kompaktkameraer. Xperia Z1 har Sonys prisbelønnede “G Lens”-kameralinse med en 27mm vidvinkel og F2.0 blenderåpning, samt prosessoralgoritmen BIONZ for mobile. Den har også en egen fysisk knapp for å ta bilder, fremfor en «knapp» på skjermen.

Nyskapende kamera-app’er

Xperia Z1 gir deg også en pakke med Xperia Camera Applications, inkludert:

Sony samarbeider med en rekke utviklere for å lage Xperia Camera Applications, og det vil være mange flere tilgjengelige app’er etter lansering.

- Med Xperia Z1 kan du nå for første gang streame dine favorittopplevelser live til venner på Facebook, sier Sandsmark.

Kvalitet i design, batteri, bilde og lyd

Sammenlignet med tidligere modeller, som Xperia Z, er nye Xperia Z1 enda mer vanntett og støvtett, med rating IP55 og IP58.

Telefonen er tynn, med et solid, men elegant design, en ramme i metall og runde kanter.

Xperia Z1 er også svært rask, takket være Qualcomm® Snapdragon™ 800-prosessor med 2.2 GHz quad-core CPU – den kraftigste prosessoren produsert for en mobiltelefon. Nettsurfing går også fort med 4G LTE.

Batterikapasiteten er vesentlig forbedret, hele 45 prosent sammenlignet med Xperia Z. Sonys Battery STAMINA Mode skrur også automatisk av funksjoner for å spare batteri når du ikke trenger dem.

Xperia Z1 drar nytte av Sonys BRAVIA TV-teknologi, med TRILUMINOS Display, som gir en svært klar skjerm. Telefonen har også X-Reality, Sonys intelligente teknologi som analyserer bilder og optimaliserer kvaliteten så du får superskarp bildekvalitet. Sonys ClearAudio+ optimaliserer lydopplevelsen uten at du trenger å justere individuelle settinger.

Komplett økosystem med smart tilbehør

Xperia Z1 støttes av et økosystem med innovative produkter. Alt er koblet sammen med NFC-teknologi, Sonys «One Touch». Innen slutten av året vil det finnes omtrent 100 kompatible produkter, inkludert TV-er, øretelefoner, høyttalere, nettbrett og mer. Noen nøkkelprodukter er:

Xperia Z1 - nøkkelfunksjoner

Powered by Labrador CMS