ELKJØP LANSERER PIONEER-TVER

Morsselskapet Dixon Retail har inngått en avtale med Pioneer om salg av TV-apparater under sistnevntes varemerke.

Publisert Sist oppdatert

Pioneer la ned sin TV-produksjon i 2009, men gjenoppstår nå i tide til julehandelen. Selskapet skal nå produsere TV-er eksklusivt for Dixon Retail Group, som eier Lefdal og Elkjøp her i Norge.

Første på fem år

Dette samarbeidet markerer tilbakekomsten av Pioneer som varemerke på det nordiske TV-markedet

– Dette samarbeidet markerer tilbakekomsten av Pioneer som varemerke på det nordiske TV-markedet, med den første nye produktlanseringen på fem år. Elkjøp kommer til å lansere disse nye TVene i Norden fra og med desember i år, mens de kommer på markedet i Storbritannia i løpet av 2014, sier Johan Holm, administrerende direktør for Pioneer Nordic til fagbladet Elektronikkbransjen.

Det betyr likevel ikke at vi ser gjensyn med Pioneers kanskje mest kjente TV-modeller, plasmaskjermene i Kuro-serien. Kanskje ingen overraskelse når salget av plasma-TVer har falt som en sten de siste årene, og andre produsenter som Panasonic har valgt å kutte plasmaproduksjonen.

I stedet er det Full HD LED-Tver som skal selges under Pioneer-navnet, i størrelsene 40-, 46- og 55-tommer. De vil ha både 3D-støtte og Smart TV-funksjoner, og støtte for trådløst nettverk.

Hvor produseres disse nye TVene?

– Pioneer har ikke lengre egne TV-fabrikker, så dette er et sourcing-samarbeid mellom Dixon og Pioneer, sier daglig leder i Pioneer Norge, Finn Urianstad.

Kommer Ultra HD?

– Vi er både stolte og glade for å ha fått på plass denne strategiske avtalen, en avtale som gjør at vi igjen kan tilby våre kunder TV-er fra Pioneer. Vi ser nå frem til å kunne presentere merkets nye 40-, 46-, og 55-tommer-skjermer, sier innkjøpsdirektør på for lyd og bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard.

Han sier til Elektronikkbransjen at TVene vil koste henholdsvis 6.995, 8.995 og 11.995 kroner.

Vil dere også komme med Ultra HD-TVer fra Pioneer?

– Når det gjelder spørsmålet om hva som eventuelt kommer etter hvert fra Pioneer er dette informasjon som vi og leverandør enn så lenge holder tett til brystet, sier Westgaard.

Pioneer er med dette også tilbake som fullsortimentsleverandør, noe som har vært et ønske fra produsenten heter det i pressemeldingen fra Elkjøp.

Powered by Labrador CMS