– Med det nye navnet vil vi skille oss tydelig fra konkurrentene både når det gjelder navn og visuell profil, mener administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV – som er det nye navnet på NTV Pluss.

2000 ting å gjøre før RiksTV er på lufta 1. september

– Vi har en prosjektplan som inneholder mer enn 2.000 aktiviteter som skal gjennomføres før vi skal på lufta 1. september.

Det sa administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV, som er det nye navnet på NTV Pluss, under møtet i Digital-TV-forum den 14. mars.

Han fortalte at kundestøtte skal settes ut, men forsikret at selskapet har sterkt fokus på denne delen av driften.

– Kundefokus skal implementeres i hele infrastrukturen vår. Vi ønsker å dekke hele landet med installatører, og opprettelsen av dette apparatet krever mye arbeid, sa Thorsby.

Han innrømmet at komprimering er en utfordring, siden nettet har begrenset kapasitet.

– Vi ønsker å ha en god nok kvalitet slik at digital-TV oppleves som et tilbud med bedre bilde enn det folk er vant til. Derfor er det usikkert hvor mange kanaler vi får plass til, sa Thorsby.

Det er over 60 produsenter av bokser som har bedt om s pesifikasjoner fra NTV.

Dialog med leverandørene

– Det synes vi er veldig bra, for vi ønsker at forbrukerne skal få et så bredt og billig tilbud som mulig. Vi er i tett dialog med boks-leverandørene, og har tatt noen grep for å være sikre på at det er bokser til lansering. Det blir kanskje ikke full bredde fra starten 1. september, som er en dato vi fortsatt står ved, sa Thorsby.

Basismottakerne tar både 220 og 12 V, og det vil i løpet av høsten komme bokser med MHP (Multimedia Home Platform) som åpner for nytt digitalt innhold og interaktive tjenester.

– Det vil også komme opptakere med opptaksfunksjon (PVR). Slike finnes allerede i markedet, og det vil også vi tilby. Disse boksene skal gjøre det mulig å laste ned innhold fra oss. Dette er tjenester vi arbeider med, riktignok ligger dette litt på siden. Vi har tro på TV med innebygd mottaker, spesielt i mindre skjermene som plasseres steder der det er vanskelig å få plass til mottakerboksen. Vi jobber også med PC-løsninger, med TV-kort som kan plugges i datamaskinen, sa Thorsby.

Til toppen