Til våren lanserer vi 3D-TV med full HD i Norge, sier Thomas Hanche-Olsen, nordisk ansvarlig for kjeder hos Sony.

3D TIL VÅREN fra Sony

På vårparten lanserer Sony 3D-TV med full HD i det norske markedet.

Sony satser igjen for fullt på IFA og japanerne er tilstede med egen utstillingshall og masse nytt. I fokus stod 3D-TV. De nye 3D-TVene ble vist på messen. De har full HD-oppløsning på hver kanal og kan også gjengi tradisjonell 2D-video.

Det ble også lagt meget stor vekt på Sony som produsent av stillbildekameraer.

– Vi satser stort på speilreflekskameraer og hybridmodeller. Nå øker vi modellutvalget vårt innen dette spekteret og får i alt syv modeller. Tre av dem karakteriserer jeg som nøkkelmodeller i markedet. Jeg tror at selv ikke de ledende tradisjonelle fotoprodusentene vil ha et større produktutvalg enn oss, sier Thomas Hanche-Olsen, nordisk ansvarlig for kjeder hos Sony.

Vaio til Norge

Det er mange år siden Sony lanserte sine bærbare datamaskiner med merkenavnet Vaio. Til tross for mange oppfordringer har ikke datamaskinene kommet på det norske markedet, men nå bekrefter Hanche-Olsen at datamaskinene kommer til Norge.

– Vi viser et helt nytt produktspekter av Vaio her på IFA. Nå lanserer vi mini-PC som er den mest populære produktgruppen. Vi har et design vi mener er helt unikt. De nye modellene er verdens tynneste PCer, sier Hanche-Olsen.

Nytt utvalg

I løpet av sesongen blir hele produktutvalget av BD-spillere skiftet ut. Det samme gjelder hjemmekinoanlegg med BD-spiller. Nytt design blir presentert og andelen av anlegg som har 2.1-lyd øker, opplyser Hanche-Olsen. IFA markerte også lanseringen av en ny TV-serie fra Sony med betegnelsen Z. Dette er apparater med 200 Hz-teknologi.

– Hva skjer med LED?

– Det kan jeg ikke si så mye om nå, men alle forstår vel at det kommer også hos oss. Dette blir lansert i forbindelse med at vi skifter hele modellutvalget vårt i løpet av første kvartal 2010. Jeg synes det er helt fantastisk kvalitet på de nye apparatene, slår Hanche-Olsen fast.

Ebok

Sonys ebok kalles Reader. Eboken har berøringsskjerm der du styrer menyen som kommer frem på siden av skjermen. Du kan selv forstørre tekstene eller gjøre enkle redigeringer. Skjermen på eboken bruker bare strøm når idet man skifter side i boken. Den har standardisert dataprogram. Det gir adgang til at man blant annet selv kan skrive ned kommentarer til hver side. Du får også en oversikt over innholdet du har skrevet og som kan lagres på datamaskin. Det elektroniske innholdet i boken kjøpes og lastes ned fra bokhandlere på nett til datamaskinen. Deretter lastes det opp til eboken. Innholdet lagres på ebokens internminne. Sonys Reader blir nå lansert på enkelte markeder i Europa, og Hanche-Olsen opplyser at den senere vil bli lansert i Norge.

Sonys ebok har navnet Reader og vil også etter hvert bli markedsført i Norge.
På IFA viste Sony nye fotorammer, S-Frame, med skjermstørrelse syv til ti tommer.
Til toppen