65 PROSENT VAR SMARTE TELEFONER

Som ventet økte smartandelen for mobiltelefoner fra cirka 50 prosent i 2010 til 65 prosent i fjor. Totalomsetningen gikk som ventet litt ned.

Publisert Sist oppdatert

Totalomsetningen for 2011 endte på 2,250 millioner. Etter rekordåret 2010, da det ble omsatt 2,5 millioner mobiltelefoner, måtte vi regne med nedgang. Den ble imidlertid ikke så stor som ventet. Omsetningen på 2,250 millioner telefoner i fjor var ti prosent ned. Så sent som i oktober viste målingene fra statistikkgruppen at vi lå an til en nedgang som var dobbelt så stor. Meget høy omsetning de to siste månedene av fjoråret reduserte dette.

65 prosent smart

Omsetningen på 2,250 millioner telefoner i fjor var ti prosent ned

Smartandelen økte fra om lag 50 prosent i 2010 til 65 prosent i fjor. Økningen er kanskje ikke så stor som mange har regnet med, og viser at det fortsatt blir omsatt et stort antall relativt enkle telefoner i denne delen av bransjen. Andelen smarttelefoner er ventet å øke til 75 prosent i 2012.

Som mange vil huske ga rekordomsetningen av mobiltelefoner sammen med den høye andelen smarttelefoner i 2010 en vekst i totalomsetningen for bransjen etter to år med nedgang. Det samme skjedde ikke i 2011. Samtidig erfarer vi at den økende andelen smarttelefoner ikke har ført til at gjennomsnittprisen har økt for hele mobiltelefongruppen. 

Kamera

Den enorme tekniske utviklingen for mobiltelefoner fortsetter for fullt. Det innbefatter skjermer, prosessorer og brukermuligheter, samtidig som vi har en rivende utvikling av alle tjenester rundt denne produktgruppen. Det skulle være nok å nevne stikkordet applikasjoner. La oss heller ikke glemme forbedringer i kameradelen, som gjør at mobiltelefonen stadig blir en sterkere konkurrent til de kompakte stillbildekameraene.

Stabilt

Prognosegruppen venter at omsetningen av mobiltelefoner vil holde seg stabil fra 2011 til 2012. Totalverdien av omsetning i 2011 var 6.119 millioner kroner, en nedgang på 5,7 prosent fra 2010. Dette er målt i salgsverdi ut fra forretning før subsidier.

Les også:

Hvitevarene reduserte bransjenedgangen

Verdiøkning på hvitt

TV-salget ned til normalt nivå?

65 prosent digitalradiovekst

System fortsatt på topp

Tabeller og presentasjoner

Pressemeldinger

Powered by Labrador CMS