Markedssjef Jon Haraldsen mener Whirlpool har markedets største stekeovn med 67 liter i volum. Ovnen er én av en serie på tre modellvarianter. Foto: Erik Andersen.

67 LITERS STEKEOVN fra Whirlpool

Whirlpool har økt stekeovnens volum fra 63 til 67 liter. Dette har skjedd ved å gjøre betjeningspanelet smalere.

Den nye stekeovnen fra Whirlpool ble presentert på Elektrofil og kommer i tre modellvarianter; Ambient, Fusion og Glamour.

– Vi har fått større høyde på stekeovnen, og dermed økt volum, ved å konstruere et smalere betjeningspanel, sier markedssjef Jon Haraldsen.

Stekeovnens isolasjon er den samme som før. Et resultat av volumøkingen er at man nå kan steke i tre høyder og har fem posisjonsmuligheter for stekebrettene. Fordelingen av varmluften er også tilpasset større volum. Innbyggingsovnene har ikke mikrobølgefunksjon, men har de øvrige oppvarmingstypene. I tillegg har alle ovnene en funksjon med steketermometer og kan ta den typiske norske langpanna.

– Det betyr at du kan lage den gode sjokoladekaka, sier Haraldsen.

Tre varianter

De nye innbyggingsovnene kommer i tre designvarianter. Ambient er grunnmodellen med eksternt håndtak. Fusion er en dyrere modell med integrerte håndtak. Denne modellen har en minimalistisk stil, og integrerte håndtak er en trend på nye stekeovnsmodeller. På toppen av serien kommer modellen Glamour, som Haraldsen karakteriserer som en kombinasjon av stekeovn og kjøleskap. Her har stekeovnen sidehengslet og sotet glass som dekker hele overflaten. Berøringspanelet er integrert i glassplaten. Det er Ambient-modellen som skal selges hos Expert og andre hvitevarehandlere. Fusion og Glamour vil i første rekke bli solgt gjennom kjøkkenhandlere. Senere vil Whirlpool lansere mikrobølgeovner med samme design som stekeovnene.

Oppvask med damp

Whirlpool presenterte også en ny serie oppvaskmaskiner med nytt design. Dette gjelder varemerkene Whirlpool og Bauknecht. Haraldsen karakteriserer designet som rent og enkelt. Betjeningen er også enkel. Lydnivået er på enkelte programmer nede i 39 dB. De nye maskinene har fått en funksjon kalt Power Clean. Det er beregnet på særlig skitten oppvask. Power Clean utnytter ekstra dyser i maskinen. Interiøret i maskinen er laget slik at store kjeler kan settes på høykant, slik at spylevannet kommer til over alt. Til tross for denne løsningen er maskinen laget slik at man samtidig kan vaske tallerker og annet kjøkkentøy. De nye maskinene har også dampfunksjon. Toppmodellen har følere som registrerer hvor skittent vannet er og tilpasser maskinens ytelse etter det. Hvis vannet er veldig skittent blir både dampfunksjonen og 70 grader vanntemperatur brukt. Denne funksjonen kalles Sixth Sense hos Whirlpool, mens det hos Bauknecht kalles Dynamic Intelligence.

Pauseknapp

De nye koketoppene med induksjon fra Whirlpool har en funksjon som automatisk demper varmen til vedlikeholdsnivå når innholdet i kjelen har kokt opp.

– I tillegg har toppen fått en funksjon som lar væsken i kjelen være nær kokepunktet, men ikke fosskoke. Den har også en egen smeltefunksjon med lavere temperaturer, sier nøkkelkundeansvarlig Reidar Skage.

De nye toppene har også pauseknapp med samme funksjon vi er vant til fra lyd- og bildeutstyr. Hvis du må forlate maten, trykker du på pauseknappen og slår av alle varmeelementene. Når du er tilbake fra pausen, trykker du på knappen en gang til og varmeelementene går tilbake til den funksjonen de var innstilt på.

– Whirlpools nye induksjonstopper har mange finesser. Spesielt vil jeg nevne sjette sans-funksjonen som gjør at platen slår seg av når den har nådd temperaturen for koking. I tillegg har den en smeltefunksjon med lav temperatur, sier nøkkelkundeansvarlig Reidar Skage. Foto: Erik Andersen.
Til toppen