AEG ProFresh

Pressemelding fra Electrolux 24. mai 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Profesjonell kjøleteknologi bevarer matens friskhet og holdbarhet

AEGs ProFresh NoFrost kombiskap opprettholder matens kvalitet og friskhet. Med ny kjøleteknologi vil 99% av fuktigheten i råvarene opprettholdes en hel uke. Slik unngås unødvendig matkasting.

Profesjonell matlaging krever tilgang til de beste råvarene. Tradisjonelle kombiskap med ett kjølesystem gjør det vanskeligere å bevare matvarene ferske etter innkjøp. Med for tørr luft i kjøleskapet tørker maten inn og den opprinnelige friskheten og kvaliteten på råvarene reduseres.

AEGs ProFresh kombiskap har to separate kjølesystemer. Dette garanterer riktig klima i kjøleskapet, den naturlige fuktigheten opprettholdes og matvarene tørker ikke ut.

– Med ProFresh fungerer kjøleskap og fryser helt uavhengige av hverandre, forklarer produktsjef Lena Wånemark i AEG Norge.

– Med riktig fuktighetsnivå i kjøleskapet, forhindrer man at maten tørker inn. Uavhengige tester har vist at ProFresh bevarer 99% av fuktigheten i matvarene en hel uke. Det betyr at matens friskhet og kvalitet holder seg uendret i dette tidsrommet.

Frysedelens NoFrost-system forhindrer isdannelse. Dermed forsvinner behovet for avriming: ProFresh-produktene er meget energieffektive og inkluderer modeller i toppklassen A++  som har 40 prosent lavere energiforbruk enn tilsvarende modeller i klasse A.

Toppmodellen i den aktuelle produktserien er ProFresh Plus. Produktet er utviklet med AEGs nye MultiAir Flow teknologi som skånsomt fordeler luften i kjøleskapet og  gir korrekt temperatur i hele skapet. Dette gir optimale forhold 

for langtidsoppbevaring av mat. Systemet sikrer også rask nedkjøling når mat plasseres i kjøleskapet, og riktig temperatur oppnås raskt etter at døren er blitt åpnet.

Andre tilleggsfunksjoner:

Neue Kollektion design

ProFresh Plus kjøl/frys er en del av Neue Kollektion design- sortimentet, som passer for en moderne livsstil og trendy kjøkkenløsninger. Kombiskapet kommer med buet dør i full høyde og har et profesjonelt og distinkt håndtak. Produktet er tilgjengelig i rustfritt stål med nytt og lysere horisontalt børstemønster og antifingerprint.

Designet skaper en unik relasjon mellom produktet og bruker. Med avanserte touch-funksjoner og et oversiktelig LCD- kontrollpanel får man rask tilgang til informasjon om temperatur og innstillinger.

– Skapet byr på mange muligheter, blant annet en høy fuktighetsfunksjon, som gjør at man kan øke fuktighetsnivået i kjøleskapet når man oppbevarer matvarer som er følsomme for uttørking, slik som jordbær, sopp og salater.

Det innvendige designet fremheves av den spesielle LED-belysningen i skapet. Når døren åpnes, stiger lysstyrken gradvis i to sekunder.

– Dette er en elegant finesse som gir et flott uttrykk hver gang man åpner døren. Det blir som å slå på lyset etter en teaterforestilling, sier Wånemark.

– LED-belysning har dessuten et lavere energiforbruk og varer 20 ganger lenger enn standard lyspærer.

Til toppen