Runar Teie fra Electrolux viser AEGs nye tørketrommel Lavatherm 57860. Den kan tørke ull uten ekstra innsats i trommelen. Pris: 7.000.-

AEG TØRKER ULL

Electrolux eksponerte sine tre europeiske varemerker på IFA. En av nyhetene var en AEGs tørketrommel som tørker ull uten ekstra stativ i maskinen.

– Etter at de ledende produsentene forlot Domotechnica har vi savnet et sted der vi kan vise hva bransjen står for og stille ut hele vareutvalget vårt. En slik utstilling er viktig både for kundene våre, det vil si kjeder og handlere, og for publikum.

Det sier Runar Teie, nøkkelkundesjef hos Electrolux i Norge. Han legger vekt på at det er en stor investering å vise seg frem på IFA. Helst så han at det derfor ville vært tilstrekkelig med å delta hvert annet år. Han er imponert over det hvitevareprodusentene viste på utstillingen.

På IFA eksponerte det svenske konsernet sine tre europeiske merker AEG, Electrolux og Zanussi. Utstillingsområdet var delt inn i temaer rundt de forskjellige varemerkene. Zanussi-delen inneholdt såkalte smart-produkter, Electrolux-delen var preget av forholdet mellom produkt og bruker mens på AEG-delen ble det lagt vekt på grønn linje.

Møte med kunder

På samme måten som lyd- og bildeprodusentene benyttet også Electrolux-ledelsen anledningen til å ha møter med kundene sine. Teie synes imidlertid at langt flere handlere fra Norge burde komme til IFA i Berlin for å få en komplett oversikt over de varene de skal selge.

En av de viktige nyhetene fra Electrolux var en ny AEG tørketrommel som heter Lavatherm 57860. Teie forteller at dette er den første tørketrommelen til forbrukermarkedet med såkalt inverter motor og hele åtte kilo kapasitet.

– Det spesielle med denne motoren er at den gir trommelen en spesiell skånsom gange og kan regulere hastigheten eksakt. Det betyr at man også kan tørke ull i trommelen uten spesielle tilleggsmekanismer. Når maskinen tørker ull står trommelen helt stille, sier Teie.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Til toppen