– G565 er en av Lenovo-maskinene vi nå skal selge gjennom Euronics-kjeden, sier salgsdisponent Jan Erik Eriksen. Maskinen koster 6.000 kroner.

AMERIKANSK-KINESISK PC-LEVERANDØR

Lenovo Technology er ny leverandør av datamaskiner til Euronics-kjeden.

For fem år siden solgte IBM sin PC-divisjon til Lenovo Technology, som er et kinesisk firma. Aksjemajoriteten er amerikansk, de øvrige eierne er kinesere.

– Det er fortsatt et tett samarbeid mellom IBM og Lenovo. Lenovo er stor på bedriftsmarkedet og har 21 prosent markedsandel i Norge, sier salgsdisponent Jan Erik Eriksen i Norgeskontoret for Lenovo Technology BV.

Nå går Lenovo inn i forbrukermarkedet med ThinkPad-serien. Strategien er å bruke erfaringer og programmer fra PCer til bedriftsmarkedet. En av egenskapene er å beskytte maskinen mot skader hvis den faller i gulvet.

– Vi har også en egen type sikkerhetskopiering som kan startes selv om Windows ikke virker. Det betyr at selv om harddisken er ødelagt kan du foreta sikkerhetskopiering, sier Eriksen.

Datadistributører

Lenovo holder til i samme lokaler som IBM utenfor Oslo og har 22 ansatte. Datamaskinene skal selges til vanlige distributører, og Euronics inngår som en av dem fra nå av. Eriksen forteller at all produksjon skjer i Kina. Allerede før oppkjøpet hadde IBM flyttet produksjonen sin dit. ThinkPad-serien produseres med IBMs egne spesifikasjoner.

– Arven vi bringer med oss er selve kvaliteten til IBM, og det nyter vi godt av når vi nå markedsfører oss under merket Lenovo, sier Eriksen.

På kompetansedagene brukte Eriksen tiden til å knytte kontakt med handlerne. Lenovo-produktene vil inngå som en del av kjedens julekampanje.

Til toppen