B&O Beolit 12

Pressemelding fra Bang & Olufsen 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

B&O PLAY LANSERER ET KOMPAKT BÆRBART HI-FI-SYSTEM    

MED APPLE AIRPLAY FOR TRÅDLØS DIREKTEAVSPILLING AV MUSIKK

Tue Mantoni (administrerende direktør i Bang & Olufsen): ”Når folk begynner å lytte til den bærbare musikken via Beolit 12, vil de lure på hvordan de tidligere har klart seg uten”

Bang & Olufsen, den globale leverandøren av luksuriøse, integrerte løsninger og tjenester innen lyd og video, og B&O PLAY, selskapets nye merkevare med en mer leken og bærbar produktportefølje, annonserer sitt første produkttilbud, det bærbare musikksystemet, Beolit 12. Beolit 12 overgår alle bransjestandarder med banebrytende lydkvalitet, fleksible bruksmuligheter og særpreget, kompakt design.

Beolit 12 er designet av danske Cecilie Manz, og har et designspråk som direkte reflekterer bruken: praktisk, robust og hverdagslig. Beolit 12 bygger på suksessen med lydsystemet BeoSound 8 for iPad/iPod/iPhone-docking, med en kombinasjon av enestående lydytelse, særpreget design og håndverk og bærbar trådløs betjening.

“Vi mener at Beolit 12 med sin ekstraordinære lydytelse og slående design vil være attraktiv for både Bang & Olufsen-entusiaster og et nytt og bedre demografisk segment, takket være rimelig pris og moteriktig stil” sier Tue Mantoni, administrerende direktør i Bang & Olufsen. “Vi mener den dekker et gap i markedet ved at den byr på en lytteopplevelse av høy kvalitet, samtidig som musikken kan spilles av på en praktisk måte fra bærbare, digitale enheter eller smarttelefoner.”

Beolit 12 inneholder Appless AirPlay-teknologi. Den lar deg spille av musikk trådløst fra iPod, iPhone, iPad, Mac eller PC når du er koblet til et trådløst nettverk. Den er utformet for å være fullstendig bærbar, med innebygd strømforsyning og oppladbart batteri.  Strømledningen kan enkelt skjules i systemet når den ikke er i bruk. Det oppladbare batteriet har kapasitet til å lade en iPhone eller andre tilkoblede enheter og spille av musikk i opptil åtte timer ved normale lydnivåer.

“Ved å kombinere Bang & Olufsens 86 lange erfaring innen lyd og akustisk teknologi med den aller nyeste trådløse teknologien, kan brukeren spille av krystallklar musikk fra alle digitale enheter med Beolit 12," sier Henrik Taudorf Lorensen, visepresident i B&O PLAY. “Vi har pakket inn all denne teknologien i en kompakt løsning som er dekket av et nydelig håndmontert aluminiumsdeksel. Beolit 12 kan bæres fritt rundt ved å bruke lærstroppen, slik at man slipper brysomme kabler.”

Beolit 12 er en hyllest til Bang & Olufsens legendariske transistorradio Beolit fra  1960-tallet. På samme måte som  sin tidlige forgjenger har den en kompakt form som skjuler en solid lydgjengivelse. Til tross for den relativt beskjedne størrelsen, kan Beolit 12 by på lydopplevelse det er vanskelig å matche. Det digitale klasse D-forsterkersystemet med 120 watt driver individuelt to 2-tommers diskanter og en 4-tommers woofer. Sammen leverer de en kraftfull, nøyaktig lydytelse som fyller et mellomstort rom komfortabelt med lyd. Lydsystemet er utformet og innstilt av de  samme lydingeniørene som sto bak de prisbelønte luksushøyttalerne BeoLab 5 fra Bang & Olufsen.

Et skarpt øye for detaljer har alltid vært Bang & Olufsens viktigste kompetanse, og dette, er spesielt tydelig for merkevaren B&O PLAY. Materialvalg og håndverk er ikke noe unntak her: En diagonal bærestropp i italiensk kvalitetslær gir stabilitet når man bærer enheten. I tillegg er enheten omgitt av en solid høyttalergrill i  aluminium, og høyttalerstoffet er synlig bak grillen i flere diskrete fargealternativer. Toppen av enheten har kontroller for volum, strøm og nettverk, og har en sklisikker gummioverflate hvor du kan plasser mobilenheten din når du lader eller spiller av musikk fra den. Beolit 12 representerer selskapets nye fokus på et nytt produktutvalg som er spesielt utformet for en ny generasjon av mobile, digitale og kvalitetsbevisste kunder. Takket være den anbefalte utsalgsprisen på 5.500 NOK, er Beolit 12 det mest prisgunstigste lydsystemet fra Bang & Olufsen på mange år. Selskapet tror derfor at Beolit vil overgå salgstallene for selv den enormt populære BeoSound 8 . Beolit 12 vil være tilgjengelig hos alle Bang & Olufsen-forhandlere over hele verden, samt i utvalgte Apple Stores (inklusiv Apple Online Store) i slutningen av januar 2012 i den mørkegrå farge. Produktet vil etterfølgende blive tilgengelig i fargevariantene blå, lysegrå og gul til foråret 2012. Du finner mer informasjon på www.beoplay.com

Til toppen