BÆRBAR INDUKSJONSSNEGLE vant Electrolux Design Lab 2010

The Snail er et bærbar toppvarmings-og matlagingsapparat basert på magnetiske induksjonsprosesser.

Apparatet kan plasseres direkte på gryter, stekepanner, krus eller lignende for å varme opp forskjellig innhold. Dette skal redusere plassbehovet som normalt kreves for alminnelig matlaging. Samtidig tilføres et bærbart aspekt til oppvarmingsprosessen.

Peter Alwin fra National Institute of Design i India vant med dette konseptproduktet Electrolux’ internasjonale designkonkurranse som ble arrangert for åttende gang.

–The Snail er et gjennomtenkt konsept som overgår juryens kravspesifikasjoner til årets konkurranse. I tillegg til å være en smidig løsning for byboere har konseptet et utvidet potensial siden det er like anvendelig for folk som bor i rurale strøk, heter det i juryens begrunnelse.

Vinneren ble kåret under finalen i London 23. september. Tema i år var hvordan folk vil tilberede og oppbevare mat, vaske og tørke klær, samt rengjøre sine hjem i år 2050.

The Snail skal drives av et sukkerkrystallbatteri, der energi konverteres fra sukkeret og varmer opp en spole som leder den magnetiske induksjonsprosessen mot apparatet. Integrerte sensorer registrerer hvilken type mat som varmes opp, og justerer tid og temperatur i henhold til dette.

PeterAlwin(t.v.)sammenmeddesignsjefHenrikOttoiElectrolux.
Til toppen