– Fra nyttår vil vi også begynne med service på hvitevarer, sier daglig leder i Camera& videoteknikk AS, Jostein Brandal.

BEGYNNER MED HVITT

Firmaet Camera & Videoteknikk AS, som reparerer brunevarer og foto, skal også begynne med service på hvitevarer.

Det opplyser Jostein Brandal, daglig leder i firmaet. Dette skjer fra nyttår.

– Vi har fått forespørsel fra en del av leverandørene vi allerede reparerer for om vi også vil begynne med hvitevarer. Dette er et område mange føler de har dårlig dekning på, og vi har bestemt oss for å starte opp, sier han.

Hvitevareservice går inn i samme selskap som den øvrige virksomheten. Flere av firmaets erfarne teknikere har uttrykt ønske om også arbeide med hvitt, og Brandal regner ikke med at de trenger å øke bemanningen i forbindelse med utvidelsen.

– Mange av teknikerne våre er overkvalifiserte for å reparere hvitevarer, og vi har oppdatert kunnskapene deres innen nye felt som kjøle- og kompressorteknikk.

45 ansatte

I dag har firmaet rundt 45 ansatte. Utvidelse av virksomheten betyr at en del av teknikerne skal ut på veien for å foreta hjemmeservice. Bilene de skal bruke kommer til å merkes med firmaets navn og tilleggsteksten ”Hvitevareservice”.

– Er det hard konkurranse på dette feltet i Bergensområdet?

– Ja, det er klart det finnes konkurranse. På hvitevaresiden er det typisk småfirmaer med en til tre ansatte. Men allerede nå har vi fått positiv tilbakemelding fra en del av leverandørene våre at de vil bruke oss i stedet for konkurrentene våre. I første omgang er det leverandører innen Elesco vi kommer til å arbeide med, eksempelvis LG og Samsung, som også har hvitevarer. Men det kommer også andre merker inn etter hvert, sier Brandal.

Firmaet har også fått forespørsel om å drive service på småelektrisk og varmepumper, men ledelsen har ikke tatt stilling til dette ennå. Det er imidlertid på det nåværende tidspunkt ikke mulig for Camera& Videoteknikk å gå inn på den spesielle ordningen med egne biler som Samsung har.

Til toppen