Daglig leder Robert Ringstad i Beha Elektro fotografert før jul, med en av selskapets nye smartovner som projiserer temperaturen på gulvet. Foto: Stian Sønsteng

BEHA KJØPT AV JOTUNFJELL

Jotunfjell Partners AS kjøper Beha Elektro AS og Beha Fabrikker AS. – Vi ønsker å styrke vår posisjon i det norske markedet, sier Robert Ringstad.

Publisert

Han er daglig leder i de to Beha-selskapene, og sendte den 28. mars ut pressemeldingen om at investeringsselskapet Jotunfjell Partners AS har kjøpt dem av Schankebygg AS.

– Salget av Beha-selskapene skjer som ledd i avviklingen av eierfellesskapet for aksjonærene i Schankebygg AS, sier styreleder Sverre E. Koch i Schankebygg AS i pressemeldingen.

Berg-Hanssens Elektriske Verksted (senere forkortet til Beha) ble etablert i Floodegården i Porsgrunn sentrum i 1917. Det første produktet var sorte gulvovner, og i 1924 flyttet de til Løvenskioldsgate – i det som lokalt fortsatt omtales som Beha-kvartalet. I 1974 flyttet de inn i et nybygg på Heistad, mellom Porsgrunn og Brevik, som etter hvert ble utvidet til 12.000 kvadratmeter. Her holder de fortsatt til, og etter at komfyrproduksjonen ble flyttet ut av landet for ti-elleve år siden har de godt med ledig plass. I november 2017 laget fagbladet Elektronikkbransjen denne reportasjen i forbindelse med 100 års-jubileet.

Elite Foto

I 1974 flyttet Beha til eget bygg på Heistad utenfor Porsgrunn. Dette ble etter hvert utvidet, og er i dag på 12.000 kvadratmeter. Foto: Beha.

– Selskapene har de siste årene hatt underskudd, men allikevel har de fortsatt en solid egenkapital, som er et godt grunnlag for den videre utvikling av selskapene, heter det i pressemeldingen.

Styreleder i Jotunfjell Partners, Kristoffer Olsen, uttaler i pressemeldingen at de ønsker å bygge på videre på den nye strategi og teknologiutvikling dagens ledelse har lagt etter en restrukturering av selskapene.

– Vi ser allerede resultater av denne satsingen, og vi vil bidra til å styrke en av Norges eldste og mest kjente merkevarer. Vi har erfaring fra mange bransjer, og vurderer Beha-selskapene som en god mulighet for oss, sier Olsen i pressemeldingen.

Vi vil bidra til å styrke en av Norges eldste og mest kjente merkevarer

Jotunfjell Partners eier blant annet Elite Foto AS, Gullfunn AS og Airport Retail Group AS. Sistnevnte med butikker på en rekke flyplasser i Norden og Storbritannia, samt to Outlet One-butikker i Vestby, og gjennom datterselskapet Departments & Stores Norway AS er de den største leietakeren i Steen & Strøm Magasin i Oslo.

Produksjon på Heistad

Daglig leder Robert Ringstad i Beha sier han er veldig fornøyd med å få inn de nye eierne.

– Vi har utviklet en solid teknologi, som er norsk, og vi produserer våre panelovner her ved fabrikken på Heistad. Vi ønsker å styrke vår posisjon i det norske markedet, og har mange gode samarbeidspartnere, samtidig som vi ser en jevn økning på vår eksport. Selskapets eksportandel er i dag 30-35 prosent, og vi selger til 15 europeiske land. Vi har også en økende etterspørsel fra kjente og veldig interessante kunder i Europa. Dette, kombinert med et styrket hjemmemarked, gjør at vi har stor tro på de mulighetene som ligger i en god utvikling, sier Ringstad i pressemeldingen.

Smartovnen Beha PGV 6 med glassfront er 564 mm bred og 423 mm høy. Effekt: 600 W. Foto: Beha.

Her heter det også at selskapene de siste årene har opplevd sterk konkurranse innen noen markedssegmenter, og at det arbeides med å gjennomføre den nye strategien som er lagt.

Powered by Labrador CMS