Markedsdirektør Robert Vangstad viser databildet av firmaets nye programvare for mobil nettelefoni.

Best i Europa med telefoni på bærbare

Birdstep er markedsleder i Europa når det gjelder programvare for sammenkopling av bærbare datamaskiner og smarttelefoner.

Birdstep Technology AB var representert på den norske fellesstanden i Barcelona, og viste program for sammenkopling av bærbare datamaskiner og smarttelefoner. Dette er programmer for internettelefoni (Voice over IP, VoIP). Birdstep lanserte nye programversjoner for slike tjenester på messen.

– Vi har utviklet programmer både for Mac og Windows. Mac-brukerne er en veldig viktig målgruppe for oss fordi brukerne ofte er opinionsledere. Vi karakteriserer dem som sofistikerte brukere av data og i mac-verdenen møter vi folk fra media, journalister, reklamebyråer og innen grafisk industri, sier markedsdirektør Robert Vangstad i Birdstep.

Mac-lanseringen var etter Vangstads mening det viktigste hos Birdstep på 3GSM.

– Den andre store nyheten her er det vi kaller voice rooming, som er internettelefoni, men i stedet for fasttelefon er tjenesten beregnet for mobil, sier han.

Den nye tjenesten til Birdstep gjør at internettelefoneringen først blir formidlet gjennom trådløse nettverk. Når man forlater den interne trådløse sonen, koples samtalen automatisk over til vanlig GSM-nett. Når du for eksempel nærmer deg hjemmet, går formidlingen over fra et mobilnett til hjemmenettet.

Differensiert betaling

Når det gjelder takseringen, er den avhengig av hvilket nett man er på. På mobilnett blir det vanlig GSM-takst. Samtaler via det interne nettet hjemme blir i prinsippet gratis så lenge det går over fast bredbåndstilkopling. Når det gjelder den praktiske bruken, anbefaler Vangstad at man tenker over hvor man er når samtalen finner sted slik at kostnadene blir lavest mulig.

– Hvem er kundene deres?

– Vi har nå cirka 500 kunder i land over hele verden. Kundene er i hovedsak mobiloperatører. Vi selger også produktene våre til mobiltelefonfabrikkanter. To av de viktigste kundene her er Sony Ericsson og Nokia.

I følge Vangstad er Birdstep markedsleder i Europa innen slike tjenester, og de fleste kundene finnes i vår verdensdel. Nylig kjøpte firmaet det amerikanske selskapet Aramova. Det mener han betyr veldig mye for firmaets vekst i USA. Birdstep er registrert på den norske børsen. Firmaet har rundt 80 ansatte, og omsetter for mellom 50 og 60 millioner kroner.

Til toppen