Bransjeveteraner hedret med Radiostjernen

ElektronikkForbundets høyeste utmerkelse, Radiostjernen, er tildelt Ove Magndal, Odd Erik Hansen og Erik Andersen for langt og fortjenestefullt arbeid i forbundet og bransjen.

Utdelingen skjedde ved en høytidelighet under avslutningen av Elektronikkbransjens vårkonferanse til Kiel. Radiostjernen, som er ElektronikkForbundets høyeste utmerkelse, er en hederspris som ble stiftet i forbundets barndom, er ikke blitt utdelt på flere tiår. Vedtaket om å hedre tre av forbundets og bransjens mangeårige medarbeidere ble fattet på ElektronikkForbundets landsmøte i forbindelse med vårkonferansen.

Ove Magndal har vært i forbundets tjeneste i mer enn 40 år som direktør, redaktør for bransjens fagblad og i perioder også som styreleder. I denne tiden har han stått på barrikadene for handlerne og verkstedene. Han har uten tvil vært en bransjens sterkeste og mest markante person og har vært opptatt å gjøre det beste for medlemmene av forbundet. Når han nå går av for aldersgrensen og samtidig forlater vervet som styreleder, vedtok styret i forbundet å hedre Magndal med Radiostjernen. Han ble i tillegg livsvarig æresmedlem i forbundet med rett til møte på alle arrangementene forbundet og bransjen har i fellesskap, slik som bransjetinget og vårkonferansene.

Sentral fra nord

I likhet med Ove Magndal har Odd Erik Hansen også viet sitt yrkesaktive liv til elektronikkbransjen. Han har bygd opp et stort og solid bransjefirma i Tromsø. Nylig mottok Hansen H. M. Kongens fortjenestemedalje i gull for sin store samfunnsmessige innsats i regionen. I bransjesammenheng har han i en årrekke vært en sentral person i ElektronikkForbundets styre og gikk i år inn i sin fjerde runde i styresammenheng. Det blir lagt stor vekt på Hansens integritet og bransjekunnskap. Han representerer kontinuiteten i forbundets styre når det nå legges inn under Elektronikkbransjen, der han også en med i styret.

Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen vil vi karakterisere som en av bransjens viktigste menn totalt sett, ikke bare gjennom sitt tidligere arbeid i forbundet, nå i Elektronikkbransjen med fagbladet, men mest fordi han i mange år har vært felles talsmann for bransjen til massemedia. Andersen er alltid i arbeid, enten med kamera, blokk og blyant, eller i intervju på radio, TV eller aviser og tidsskrifter om alt som skjer med og i bransjen.

Powered by Labrador CMS