Canon PowerShot SX40 HS

Pressemelding fra Canon 15. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

35x ultrazoom og forbedret ytelse i svakt lys – Canon lanserer PowerShot SX40 HS

Canon laserer i dag et nytt tilskudd i utvalget av avanserte kompaktkameraer med ultrazoom. Med en kombinasjon av imponerende 35x zoom og ultravidvinkel, full manuell kontroll og filmopptak i full HD-kvalitet, er

PowerShot SX40 HS et utmerket valg for fotografer som ønsker fleksibiliteten og kontrollen fra et digitalt speilreflekskamera og et stort brennviddeområde samlet i et kompakt kamerahus.

PowerShot SX40 HS leverer enestående bildekvalitet og er blant de første PowerShot-modellene som er utstyrt med Canons nye bildeprosessor DIGIC 5. Den øker ytelsen til Canons HS System og byr på avanserte opptaksalternativer samt støtte for filmopptak i full HD-kvalitet (1080p). Et imponerende zoomområde gjør det enkelt å forevige alle typer motiver, fra fartsfylt action på racerbanen til dyrelivet på de afrikanske slettene og abstrakte nærbilder. Ny teknologi for intelligent bildestabilisering sikrer skarpe stillbilder og jevne, tydelige videoopptak.

Ultrakraftig, ultrazoom

PowerShot SX40 HS er ekstremt allsidig og foreviger motiver på nært og langt holdt med imponerende presisjon takket være en av markedets kraftigste zoomer, som bygger på den samme optiske ekspertisen som Canons bransjeledende profesjonelle objektiver.  Det allsidige 35x zoomobjektivet har USM- og VCM-motorer som sikrer rask og stille zooming og fokusering. Objektivet går fra 24mm ultravidvinkel til maksimum tele på 840mm, noe som lar deg fotografere vidstrakte landskap så vel som portretter og motiver på avstand.

Kameraets 4,5-trinns optiske bildestabilisator er også forbedret med ny teknologi for intelligent bildestabilisering som gjenkjenner opptakssituasjonen og automatisk bruker beste bildestabilisering blant syv tilgjengelige alternativer [i].  Panorerings-IS aktiveres for eksempel når du følger actionen på en racerbane, og kompenserer kun for loddrette kamerabevegelser, mens makro-IS med hybrid bildestabiliseringsteknologi sikrer skarpe nærbilder. Forsterket IS bruker Canons videokamerateknologi og gjør det enkelt å filme fjerne objekter med kraftig zoom. Stativmodus slår automatisk av bildestabiliseringen når kameraet er plassert på en stødig flate eller er montert på stativ.

Hever standarden for bildekvalitet

PowerShot SX40 HS er den nyeste modellen som er utstyrt med Canons HS System – en kombinasjon av en bakbelyst 12,1 megapikslers CMOS-sensor med høy følsomhet og Canons nyeste bildeprosessor som sammen leverer suverene bilder med lite støy i alle opptakssituasjoner. Den nye DIGIC 5-bildeprosessoren har enda mer avansert teknologi for støyreduksjon, noe som gir opptil 75 prosent[ii] mindre støy ved alle ISO-verdier og et mer naturlig resultat uten bruk av stativ eller blits. En ny funksjon for hvitbalanse i flere områder oppdager om det er to ulike lyskilder i et motiv og bruker så områdespesifikk hvitbalansekorrigering til å sikre naturtro bilder. Hvis du for eksempel tar et avslappet portrettbilde med blits innendørs i kunstig belysning, bruker kameraet automatisk hvitbalanse for kunstlys på bakgrunnen og hvitbalanse for blitslys på personens ansikt for å sikre at både personen og bakgrunnen blir mest mulig naturtro.  

Høy hastighet, høy spenning

Den nye DIGIC 5-prosessoren tar mulighetene for høyhastighetsopptak med 12,1 megapiksel CMOS-sensoren til nye høyder og lar deg forevige hvert eneste øyeblikk i imponerende detalj og kvalitet. Fotograferer du fartsfylt action, kan du velge serieopptak i full oppløsning med 2,4 bilder/sek til minnekortet er fullt, eller du kan bruke det nye programmet Høyhastighetsserie-HQ som tar en serie på opptil 8 bilder i full oppløsning med 10,3 bilder/sek.

Du kan også eksperimentere med programmet Superlangsom film som tar opp video i VGA-oppløsning med 120 bilder i sekundet (eller i QVGA-oppløsning med 240 bilder/sek), og spille av opptaket med en brøkdel av hastigheten [iii] for å skape litt dramatikk eller analysere et mål eller golfslag i detalj. Ønsker du litt ekstra hjelp når du fotograferer uten stativ etter mørkets frembrudd, kan du bruke programmet Nattbilde uten stativsom tar en høyhastighetsserie med bilder og setter sammen bildedataene til ett veleksponert bilde med minimal uskarphet.

Full HD-film – ta opp og del, lekende lett

Med ett enkelt trykk på filmknappen forvandles du fra fotograf til filmskaper og tar opp video i full HD-kvalitet (1080p) med stereolyd og 24 bilder i sekundet.

PowerShot SX40 HS' teleobjektiv er utstyrt med USM- og VCM-motor som lar deg zoome og fokusere raskt og stille, noe som lar deg bruke hele brennviddeområdet når du filmer.

Aldri har det vært enklere å dele og redigere videoopptak. PowerShot SX40 HS støtter Apple iFrame-filmformatet som gir enklere og raskere etterbehandling siden du kan importere og redigere videoklippene umiddelbart i en rekke vanlige redigerings­programmer. Komponér og vis opptakene på den store, vribare PureColor II VA LCD-skjermen på 6,8 cm. Eller du kan vise filmopptak og stillbilder på storskjerm direkte fra kameraet ved hjelp av kameraets HDMI-port. Du kan også bruke fjernkontrollen til en HDMI-CEC-kompatibel HDTV til å bla i bildene på kameraet – perfekt når du vil dele feriebilder eller videoopptak med venner og familie.

Manuell kontroll og kreativ støtte

Mer erfarne brukere kan glede seg over at PowerShot SX40 HS har mulighet for full manuell kontroll. Det er også mulig å vise tips og triks på skjermen, noe som gjør det enklere for nybegynnere å bli kjent med kameraet. Forbedret Smart Auto gjenkjenner opptil 32 ulike motiver[iv] og justerer automatisk kamerainnstillingene slik at du får best mulig resultat. Følgefokus lar deg velge et objekt og følge det når det beveger seg i bildefeltet. Det sikrer at motiver som ikke er i bildefeltets sentrum, er riktig fokusert idet bildet tas.

Ønsker du å gi bildene et mer kreativt preg, har PowerShot SX40 HS også en rekke kreative filtre som fisheye-effekt, superintensplakateffekt og miniatyreffekt. Sistnevnte kan også brukes på filmopptak. Lekekameraeffektgjenskaper den nostalgiske stilen fra gamle pinholekamera, mens effekten en fargetone gir bilder i sort-hvitt, sepia eller blåtoner.

PowerShot SX40 HS er også kompatibelt med Canons Speedlite EX-blitser samt filteradapter og annet tilbehør. Det betyr at du får mange av fordelene fra Canons digitale EOS-speilreflekskameraer i et kompakt digitalkamera, som også gir deg ekstrem fleksibilitet takket være modellens imponerende zoomområde.

Bli med i CANON iMAGE GATEWAY-fellesskapet

Eiere av PowerShot SX40 HS kan registrere seg på CANON iMAGE GATEWAY, en tjeneste for deling av bilder og video på Internett.

Du får opptil 2 GB lagringsplass på CANON iMAGE GATEWAY – nok til hundrevis av høykvalitetsbilder.

PowerShot SX40 HS – nøkkelfunksjoner:

Anbefalt utsalgspris for PowerShot SX40 HS er 4.499,- inkl mva og salgsstart er i november.

[i] Normal IS, dynamisk IS, forsterket IS, panorerings-IS, makro-IS, stativmodus, dynamisk makro-IS.

[ii] Sammenlignet med Canons DIGIC 4-prosessor.

[iii] QVGA-film (320 x 240) avspilt med 1/8 av reell hastighet, VGA-film (640 x 480) avspilt med 1/4 av reell hastighet.

[iv] 21 motiv gjenkjennes i filmprogrammet.

Til toppen