Hermann Schindler i HS Innovation med sensorene Digital Ski. På hodet har han smartbrillene som i sanntid viser resultatet. Foto: Stian Sønsteng
Hermann Schindler i HS Innovation med sensorene Digital Ski. På hodet har han smartbrillene som i sanntid viser resultatet. Foto: Stian Sønsteng

CES-VINNER UTVIKLET I NORGE

– Digital Ski er delvis utviklet på Beitostølen, i samarbeid med den tidligere skiskytteren Sven Fischer, og er virkelig et produkt for Norge!

Administrerende direktør Hermann Schindler i det nystartede selskapet HS Innovation, basert i Rheinmünster i Tyskland, bobler over av entusiasme da han møter det norske bransjebladet på arrangementet CES Unveiled under messen i Las Vegas.

– Sensorene selges i par, som plasseres på hver ski. De måler de eksakte bevegelsene på skiene. Målingene utveksles mellom sensorene, og resultatet vises i sanntid i smartbriller som Google Glass. På denne måten kan man forbedre teknikken fra sekund til sekund, sier Schindler.

Man kan konkurrere med seg selv siden resultatet måles fortløpende

Hver sensor veier 18 gram, og man kan også se resultatet i ettertid i en app.

– Dataalgoritmene er avanserte, og man kan konkurrere med seg selv siden resultatet måles fortløpende. Vi bruker enkle fargekoder, der grønt er bra, sier Schindler.

Han forteller at HS Innovation samarbeider med alle produsenter av briller for augmented reality, eller utvidet virkelighet.

– Vi har også en utgave for løpere, som vi kaller Run Rockets. Disse plasseres på hælen, og kan forhindre skader ettersom teknikken blir bedre, sier Schindler.

Produktene vises for første gang på CES, og selskapet ser nå etter samarbeidspartnere.

Til toppen