Din egen prateradio med blåtannteknologi

– Jeg tror mange vil sette pris på å kunne ta i mot en telefonsamtale på kjøkkenradioen.

Det sier Tor Are Wessel i RH Semitronic, som på IFA viste blåtannradioen DS3210 fra franske Parrot. Dette er en FM-radio med blåtannfunksjon som gjør det mulig å ta mot telefoner og gjennomføre telefonsamtaler – for eksempel på kjøkkenbenken.

– Å kunne bruke dette som en radio med håndfrifunksjon og musikkspiller må være helt topp! De fleste har en radio hjemme, og de fleste har vært i en situasjon der de står med hendene fulle med barn, matlaging eller oppvask når telefonen ringer. Produktet vil koste cirka 1.300 kroner, og gjør det mulig å svare på telefonen ved å trykke på en knapp og snakke med enheten du nettopp har brukt til å høre radio. Når samtalen avsluttes, kommer radioen tilbake.

– Dette er et produkt som gjør noe folk ikke er vant til. Hvordan skal dere formidle bruksområdet til kundene?

Mer mobiltelefoni

– Mange er vant til å bruke håndfriløsninger og flere og flere husholdninger går bort fra fasttelefon og over på kun mobiltelefonbruk. Vi ser at flere operatører tilbyr fri bruk av mobiltelefon mellom familiemedlemmer, og de fleste har en radio hjemme. Nå tilbyr vi en alt-i-ett-enhet som kan gjøre hverdagen enklere, og det bør ikke være så vanskelig å få frem dette.

– I hvilke kanaler vil dere lansere håndfri-radioen?

– Via forretninger som selger forbrukerelektronikk, det være seg vårt eksisterende forhandlernett og eventuelt andre tilknyttet bransjen.

Wessel anslår at Parrot i dag har cirka 35 prosent av verdensmarkedet for håndfriløsninger med blåtannkommunikasjon. Selskapet har utvidet produktlinjen fra rene håndfriløsninger til musikkløsninger og hjemmeunderholdning. Selskapet ble etablert i 1994, og har distribusjon i alle verdensdeler.

– RH Semitronic har tidligere fortalt leserne av fagbladet Elektronikkbransjen at det kanskje er folk i landbruket som er flinkest til å bruke blåtannteknologi. Hvordan har utviklingen vært det siste året?

Flere bruker blåtann

– Det vi ser er at nye grupper begynner å bruke blåtann. Vi nordmenn er litt sære, vi skal prate i telefonen hele tiden. Stadig flere er blitt oppmerksomme på trafikksikkerhet og hvor enkelt det kan være å unngå å få en bot på 1.500 kroner for å snakke i mobiltelefonen mens man kjører bil. Bøndene var tidlig ute, og med ny teknologi kan flere kundegrupper utnytte de mulighetene som ligger i trådløse løsninger.

– Du frykter ikke at blåtannradioen først og fremst vil appellere til teknologiorienterte forbrukere?

– Den kan strengt tatt bare brukes som en radio, men i følge bransjen er det registert 4,5 millioner mobilabonnement i Norge - og når forbrukeren bytter telefon vil de gjerne ha den nyeste teknologien på sin nye mobiltelefon med både blåtann og musikkavspilling. Disse mulighetene kan de da utnytte på dette produktet. Vi snakker tross alt om ett helt nytt og revulosjonerende produkt.

Powered by Labrador CMS