– Lag ditt eget mineralvann, reklamerer produktansvarlig for kalde produkter i Electrolux Home Products Norway AS, Lena Wånemark. Foto: John Berge.

Electrolux bobler av stolthet over skap med kullsyre

Den friskeste nyheten fra Electrolux er kjøleskapet som produserer mineralvann med kullsyre.

Superkabinetter som tåler å ha en Volvo XC90 plassert oppå seg – og med teknologiske nyvinninger på innsiden – er blant trekkplastrene i Electrolux’ nye hvitevareutvalg. Den friskeste nyheten gir brukeren selvlaget mineralvann!

– Se, det bruser!

Produktansvarlig for kalde produkter, Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norway AS, har dobbelt så stor grunn til å være stolt av det svenske selskapets nye kjøle- og fryseskap i SuperCabinet-serien.

Hvorfor? Jo, Lena er svensk, og disse skapene lages ved den svenske fabrikken i Mariestad.

Endatil fikk Electrolux et positivt svar da de ringte til Volvo for å spørre om de kunne teste om kjøleskapet deres ville tåle en 2,2 tonn tung SUV. Kjøleskapet besto prøven, og ifølge produktspesifikasjonene kan det rent teoretisk tåle en belastning på tre tonn.

Superkabinettene til Electrolux koster noe mer enn ordinære hvitevarer, men de har både ytelse, funksjoner og øvrige kvaliteter som gjør at de skiller seg ut i mengden, mener hvitevaregiganten.

Fagbladet Elektronikkbransjen fikk nylig en gjennomgang av produktene som Electrolux’ norske produktsjefer har spesielt stor tro på.

Kaldt og godt

Lena Wånemark demonstrerte to høyreiste skap, kalt «Glacier» (fryseskap m/isbiter) og «Source» (kjøleskap m/vann og kullsyre).

- Ettersom skapene er laget i helsveisede stålplater, samt en bakplate i stål, skal de altså tåle ekstreme påkjenninger. Ikke det at slikt kjøkkenutstyr noen gang skal i en slik situasjon, men vi har vel alle erfart hvor lett tradisjonelle hvitevarer får bulker og andre skader ved flytting? sier Wånemark og påpeker at det er flere tunge argumenter:

- Glasshyllene tåler svært mye vekt, og ikke minst kan hyllene settes så å si overalt i skapet. I motsetning til ordinære skap, hvor valgmulighetene er få, er det gjennomgående hyllespor med korte mellomrom. En automatisert test med robot har vist at døren kan åpnes og slås igjen minst 200.000 ganger før den går i stykker. Døren tåler matvarer med en vekt på 30 kilo, og dørpakningen kan skiftes ut i en håndvending, sier Wånemark.

Både «Glacier» og «Source»-skapene ble fremvist i rustfritt stål, men fås også i mer tradisjonell, hvit utførelse.

– Trenden er klar. De fleste vil ha stål nå, sier produktansvarlig Lena Wånemark.

Amerika!

Markedet for tvillingskap, såkalte amerikanske skap, er sterkt voksende i Norge som ellers i Europa. Electrolux selger også disse, men i likhet med konkurrentene er verken mål eller løsninger tilpasset det skandinaviske markedet.

Med de to nye skapene håper Electrolux både å glede interiørdesignere og forbrukere. Foruten at de er tilpasset våre kjente mål skal også støynivået være mer moderat og behagelig enn de amerikanske skapene.

– Hvorfor er nordmenn så interesserte i is og vann i døren på kjøle- eller fryseskapet?

– Det er trendy, og man vil vel vise at man har råd til det. Dessuten er det jo mange som synes det er praktisk og smart.

Begge skapene er altså en del av selskapets SuperCabinet-serie, og på en måte Rolls Royce-utgavene i repertoaret. Et komplett sett koster 25.000 kroner veiledende.

– I «Glacier» kan man slå av og på en automatisk rotasjon av ismassene, så man unngår at de fryser sammen. Skapet har også vår «Frostfree»-teknologi, som vi i denne og andre modeller i år vil markedsføre sterkt, sier Wånemark.

– «Source» har en vanndispenser hvor man også kan få kullsyre. Kullsyrebeholderen er gjemt bak, nede i skapet. Dette er en helt unik funksjon som vi er først ute med. Når vi ser hvor mange millioner liter kullsyreholdig vann nordmenn bærer med seg hjem fra butikkene, sier det seg selv at skapet er kjapt inntjent om man drikker mye Farris og lignende. Nå kan man lage sitt eget mineralvann, sier Wånemark.

Trommelomm

Innenfor tørketrommelsegmentet lanserer Electrolux Home Products Norway AS nå både A- og B-klasse tromler under varemerket AEG, og de sier de er den første leverandøren som har B-klassifiseringen på tørketromler. Det meste av det øvrige tørketrommelmarkedet har energiklasse C eller dårligere.

– Det er en del skepsis blant forbrukerne omkring tørketromler. De er nesten verstingene i butikkene. Her får kundene se det ene etter det andre hvitevareproduktet merket A-klasse, så er det C på tørketromlene, forteller produktansvarlig for våte produkter, Hans Erik Standal til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Vi har på europeisk plan undersøkt hva forbrukerne mener, både de som eier tromler og de som ikke gjør det. Eierne klagde på strømforbruk og støy, mens de som ikke har tromler synes energiforbruket er for høyt og man er redd for at tøy blir skadet i trommelen.

Electrolux kommer med flere nye AEG-tørketromler, og håper disse vil høyne tørketrommelens status. Topp-produktet, T59800 til 10.000 kroner, introduserer for første gang en A-klassifisert trommel. Her er teknologien ny, og basert på varmepumpeteknikk. – Besparelsene på energiforbruk er store i forhold til tradisjonelle tromler, rundt 40 prosent. Det er også et eget ull- og silkeprogram, forteller Standal.

Den nye B-klassen til AEG er basert på C-klasse-modeller, men med forbedringer som redusert friksjon i den mer aerodynamiske trommelen, ny motor, mindre varmetap og så videre.

Trom-trommelomm! Får tørketrommelen bedre rykte med nye AEG-modeller fra Electrolux? Produktansvarlig Hans Erik Standal håper det, og tar godt grep om T59800 (t.v.) og T58810.
Til toppen