ELFA NY VERKSTEDLEVERANDØR

Elfa Elektronikk AS er produsent av utstyr for verksteder og har inngått avtale om leveranse til Elesco-kjedens medlemmer.

Elfa er spesialist på antistatisk utstyr og innredning for verksteder. Firmaet markedsfører også et stort utvalg av antenner, utstyr for kabelnett, komponenter, rekvisita og elektroniske måleinstrumenter. Firmaet ble grunnlagt i Sverige i 1945 og etablert i Norge i 1992. I 2003 kjøpte firmaet opp Arthur F. Ulrichsen (AFU). Samtidig ble vareutvalget kraftig utvidet. Senere er også firmaet Øistein Rød AS blitt en del av selskapet. I dag har Elfa sveitsiske eiere.

På Elesco-konferansen viste Elfa blant annet et digitalt mikroskop.

– Produktet heter Weller USB Digital Microskope. Mikroskopet koples til PC via USB, som navnet sier. Mikroskopbildet vises på dataskjermen. Verkstedsfolk bruker dette til inspeksjon, dokumentasjon, kontroll og som arbeidsredskap for små flater og mikrokomponenter, sier Anders Hagelund, salgsingeniør hos Elfa.

Programvaren som følger med produktet styrer innstillinger av LED-belysning og bildets oppløsning. I tillegg kan operatøren ta stillbilder, videosekvenser og gjøre målejobber. Mikroskopets objektiv har opp til 90 x zoom.

Salgsingeniør Anders Hagelund viser Weller USB Digital Microskope, som brukes av serviceelektronikere til inspeksjon og dokumentasjon.
Til toppen