Elkjøp kjøper finsk kjede

- Oppkjøpet gjør oss til markedsleder i Finland, sier adm. direktør Ronny Blomseth i Elkjøp Nordic AS.

Elkjøp Nordic AS kjøper Adimentum Oy, som eier elektrokjeden Markantalo. Markantalo er Finlands fjerde største elektrokjede med en omsetning på 100 millioner Euro, 21 butikker og 270 ansatte.

- Oppkjøpet gjør oss til markedsleder også i Finland. For å opprettholde de laveste prisene på kjente merkevarer må vi vokse, sier Blomseth i en pressemelding.

Han sier kjeden har mye til felles med Elkjøps varehus og stormarkedskonsept. Elkjøp vil med dette få totalt 40 varehus i Finland, under merkenavnene Gigantti og Markantalo, og dobler med med kjøpet antall varehus i landet.

- Med Markantalo på laget står vi vesentlig sterkere når vi skal forhandle gode priser med leverandørene, noe som vil gi lavere priser til forbrukerne. Ambisjonen er også å redusere kostnader i begge kjedene gjennom et slikt innkjøpssamarbeid, sier Blomseth.

Elkjøp har etter oppkjøpet 221 varehus og 3.750 medarbeidere fordelt i alle nordiske land, inkludert Færøyene og Island.

Formell overtakelse er 1. mars. Markantalo-butikkene skal drives videre på samme måte som før, med samme ledelse. De to kjedene Markantalo og Gigantti skal fortsette å konkurrere i det finske markedet, heter det i pressemeldingen.

Til toppen