Andreas Niss er administrerende direktør i Elkjøp Norge. Foto: Erik Andersen

ELKJØP OG SIBA UTVIDER RETURRETTEN

– Prisjusteringene skal ikke få slike utslag som VG skrev om i fjor, sier Andreas Niss i Elkjøp. Kjeden øker returretten før jul til 60 dager.

– Førjulstida er hektisk og vi er opptatt av at julegavehandelen skal være hyggelig. For å gi kundene våre ekstra god tid i år, dobler vi kundegarantien til 60 dager om du handler i november og desember, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Han viser til at prisene på forbrukerelektronikk går opp og ned gjennom hele året, og at desember er høysesong.

– Vi har ingen planer om å prise opp før jul i år, men prisjusteringer på enkelte produkter kan forekomme. Vårt mål er uansett å være billigst i den lokale priskonkurransen, over hele landet, sier Niss.

Også Siba utvider

Han mener det rent prismessig kan lønne seg å starte julehandelen tidligere siden desember er høysesong og prisene dermed kan gå noe opp, men meldingen avslører at kjeden ikke ønsker de samme negative presseoppslagene som i fjor.

Den utvidede returretten betyr at et produkt som er kjøpt hos Elkjøp 2. november kan byttes helt frem til 2. januar. Alle produkter, unntatt spill og filmer med brutt emballasje, mobiltelefoner og andre produkter med abonnement, kan byttes. Bytting og retur kan gjøres i alle Elkjøp-butikker, uavhengig av hvor varen er kjøpt, heter det i meldingen.

Også Sibautvider angreretten, ifølge dinside.no. Den svenske kjeden lar vanligvis kundene angre kjøpet i 30 dager, nå utvider de tilbudet slik at varer kjøpt fra og med 7. november kan leveres tilbake til og med 2. januar.

Til toppen