– Det at vi kan selge produktene våre felles til forretningsmarkedet, ser vi på som et vinn/vinn-prosjekt, sier administrerende direktør John Bjørkmann i OCÉ Norge (t. v.) og administrerende direktør Erik Mikalsen i Canon Norge.

ET VINN/VINN-PROSJEKT

Canon har kjøpt mer enn 90 prosent av aksjene i nederlandske OCÉ. Det betyr økt styrke på forretningsmarkedet.

– Oppkjøpet betyr likevel at Canon Norge og OCÉ Norge vil leve videre som egne selskaper, men fra nå av vil vi selvsagt samarbeide og få felles tilgang til produktene våre, sier administrerende direktør Erik Mikalsen i Canon Norge AS.

Han legger vekt på at oppkjøpet betyr økt styrke på produktsiden for begge selskapene. Den praktiske delen av samarbeidet har allerede begynt ute i markedet. Den felles produktporteføljen gjelder bedriftsmarkedet. Det gjelder i første omgang skrivere til kontor, næringsliv og annen profesjonell bruk.

– Dette gjelder produksjon av utskrifter i stort format både i farge og sort-hvitt, sier han.

Millioner

På Expo 2010 ble det vist en rekke produkter fra OCÉ. De to norske direktørene møtte hverandre ved skriveren Jetstream 1000 som trykker 500 A4-sider i minuttet i fire farger. Maskinen koster 12 til 15 millioner kroner.

– Slike maskiner kjøper storforbrukere, et typisk eksempel er Posten, sier administrerende direktør John Bjørkmann i OCÉ Norge.

Andre store brukere er grafiske bedrifter. OCÉ-maskinene har større kapasitet enn de produktene Canon til nå har kunnet tilby.

– Det gjør oppkjøpet meget interessant at vi nå kan gå inn på nye segmenter i bedriftsmarkedet, sier Mikalsen.

OCÉ og Canon har produktmessig ikke konkurrert mye med hverandre, men maskinene skal ha mye av den samme teknologien. Nå kan man selge til et enda større marked. Dette lukter av vinn/vinn, er de to direktørene enige om.

Til toppen