Rallyfører Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud skal tilbringe 12 VM-runder i oransje, sponset av Team Expert. Foto: Werner Anderson.

Expert rallysponser

Expert blir ny hovedsponsor for rallysjåføren Henning Solberg.

Henning Solberg skal sammen med kartleser Cato Menkerud delta i 12 VM-runder, i tillegg til Rally Norway. Han vil kjøre en Peugeot 307 WRC, lakkert i Experts knall oransje farge, under banneret Team Expert. I tillegg til Expert er Pioneer og Samsung blant sponsorene. Totalt er budsjettet for Henning Solbergs satsing 18 millioner kroner i 2006. Dette er hentet fra flere forskjellige sponsorer.

- Dette er tidenes Norske Rallysatsing, og vi mener at Henning Solberg passer Expert perfekt, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Erlimo i Expert. Han er godt fornøyd med at Expert har fått Solberg på laget, og forteller at konsernet tidligere har vært restriktive med sponsing.

Rett anledning

- Med Henning Solberg dukket den rette anledningen opp. I rally var det en åpen posisjon - og en ledig farge. Idretten rally har gått fra å være bakgårdsidrett til å bli allemannseie, og gir oss en nasjonal forankring vi for eksempel ikke ville fått ved å sponse et fotballag. Vi har også fått rettigheter til å selge en radiostyrt versjon av bilen til Henning.

- Denne sesongen skal jeg på pallen. Dette er den største norske rallysatsingen noensinne, og muligheten for en pallplassering er stor allerede i Rally Sverige i februar. Med Expert på laget kan vi satse slik vi ønsker i 2006, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Erlimo i Expert karakteriserer avtalen som en ny og spennende måte å nå kundene på, ved siden av radio- og TV-reklame og DM.

Kan vinne i Sverige

- I Henning Solberg har vi fått en samarbeidspartner som har reelle muligheter til å komme på pallen, ikke minst i Rally Sverige om noen uker. Henning er dessuten flink til å gi noe tilbake, og mange Expertansatte vil stifte bekjentskap med ham. Vi kommer til å bruke dette mye internt. For eksempel kan vinnerne av salgskonkurranser få en unik sjanse til å bli med på et WRC-rally, - flere får også bli med ham på en kjøretur i skogen! sier Erlimo.

- Vi har stor tro på Team Expert, og tilbakemeldingene vi har fått fra organisasjonen viser at dette er noe de synes er spennende. Team Expert er allerede et innarbeidet begrep i konsernet, som betegnelsen på laget som trår til i forbindelse med nyåpninger av butikker. Henning Solberg vil også delta på en del butikkåpninger i 2006, sier Erlimo til fagbladet Elektronikkbransjen.

- Expert regner med et langsiktig samarbeid med Henning. Vi har opsjon på neste år når VM-sirkuset forhåpentligvis kommer til Norge. Dersom dette går slik som vi regner med, kjører Henning oransje bil en god stund, sier Erlimo.

Nils Erlimo med den radiostyrte lekebilen som skal selges i Expertbutikkene. Foto: Espen Enberg.
Til toppen