Expert rallysponser

Expert blir ny hovedsponsor for rallysjåføren Henning Solberg.

Henning Solberg skal sammen med kartleser Cato Menkerud delta i 12 VM-runder, i tillegg til Rally Norway. Han vil kjøre en Peugeot 307 WRC, lakkert i Experts knall oransje farge, under banneret Team Expert. I tillegg til Expert er Pioneer og Samsung blant sponsorene. Totalt er budsjettet for Henning Solbergs satsing 18 millioner kroner i 2006. Dette er hentet fra flere forskjellige sponsorer.

- Dette er tidenes Norske Rallysatsing, og vi mener at Henning Solberg passer Expert perfekt, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Erlimo i Expert. Han er godt fornøyd med at Expert har fått Solberg på laget, og forteller at konsernet tidligere har vært restriktive med sponsing.

Rett anledning

- Med Henning Solberg dukket den rette anledningen opp. I rally var det en åpen posisjon - og en ledig farge. Idretten rally har gått fra å være bakgårdsidrett til å bli allemannseie, og gir oss en nasjonal forankring vi for eksempel ikke ville fått ved å sponse et fotballag. Vi har også fått rettigheter til å selge en radiostyrt versjon av bilen til Henning.

- Denne sesongen skal jeg på pallen. Dette er den største norske rallysatsingen noensinne, og muligheten for en pallplassering er stor allerede i Rally Sverige i februar. Med Expert på laget kan vi satse slik vi ønsker i 2006, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Erlimo i Expert karakteriserer avtalen som en ny og spennende måte å nå kundene på, ved siden av radio- og TV-reklame og DM.

Kan vinne i Sverige

- I Henning Solberg har vi fått en samarbeidspartner som har reelle muligheter til å komme på pallen, ikke minst i Rally Sverige om noen uker. Henning er dessuten flink til å gi noe tilbake, og mange Expertansatte vil stifte bekjentskap med ham. Vi kommer til å bruke dette mye internt. For eksempel kan vinnerne av salgskonkurranser få en unik sjanse til å bli med på et WRC-rally, - flere får også bli med ham på en kjøretur i skogen! sier Erlimo.

- Vi har stor tro på Team Expert, og tilbakemeldingene vi har fått fra organisasjonen viser at dette er noe de synes er spennende. Team Expert er allerede et innarbeidet begrep i konsernet, som betegnelsen på laget som trår til i forbindelse med nyåpninger av butikker. Henning Solberg vil også delta på en del butikkåpninger i 2006, sier Erlimo til fagbladet Elektronikkbransjen.

- Expert regner med et langsiktig samarbeid med Henning. Vi har opsjon på neste år når VM-sirkuset forhåpentligvis kommer til Norge. Dersom dette går slik som vi regner med, kjører Henning oransje bil en god stund, sier Erlimo.

Powered by Labrador CMS