Partner i Advokatfirmaet Ræder, Ole André Oftebro, fagdirektør i Forbrukerrådet Finn Myrstad med Cayla og Kyrre W. Kielland, partner i Advokatfirmaet Ræder stod på podiet under årets juridiske fagsamling. Foto: Marte Ottemo

Fagkveld med advokater

Advokatfirmaet Ræder og Stiftelsen Elektronikkbransjen inviterte til juridisk fagkveld. Over 30 bransjefolk fikk en oppdatering på sikkerhet, IoT og #meetoo.

Publisert

Det er tredje året at advokatfirmaet Ræder og Stiftelsen Elektronikkbransjen arrangerer juridisk fagkveld i førstnevntes lokaler. Over 30 folk fra bransjen deltok, både fra kjedene, produsentene og verkstedene.

Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm, hadde en kort gjennomgang av bransjestatistikken for 2017, før Finn Myrstad i Forbrukerrådet fortalte om sikkerhetsutfordringene med ny, oppkoblet teknologi. Han trakk fram sikkerhetshull i IoT-produkter rettet mot barn, og da særlig dukken Cayla.

I sin test av leken sier Forbrukerrådet at dukken har manglende sikkerhet, fordi hvem som helst kan ta kontroll over lekene. For eksempel skal det være mulig å kommunisere med dukken gjennom mobiltelefon, og benytte den til å avlytte det som blit sagt. I tillegg har Forbrukerrådet klagd inn dukken til Forbrukerombudet og Datatilsynet på grunn av ulovlig brukervilkår og skjult markedsføring. Også sikkerhetshull i GPS-klokker for barn ble tatt opp, og Myrstad oppfordret bransjen til å samarbeide for å finne en felles bransjestandard for sikkerhet på IoT-produkter.

Advokatfirmaet Ræder holdt også et foredrag om lover og regler i forhold til seksuell trakassering på arbeidsplassen, i etterkant av #meetoo-kampanjen.

Powered by Labrador CMS