Produktspesialist Sebastian Bengtsson viser oppvaskmaskinen D1455TU som har Smart Diagnosis. Foto: Erik Andersen.

FULLT SORTIMENT FOR KJØKKEN

– Strategien i år er å kunne levere fullt produktsortiment for kjøkkenet. Det betyr at vi supplerer mange frittstående modeller med innbyggingsprodukter.

Det sier Sebastian Bengtsson, produktspesialist hos LG Electronics Nordic AB. LG kommer også til å markedsføre frittstående kjøle- og fryseskap og kombinasjoner, noe Bengtsson menerer etterspurt på det nordiske markedet.

– Det betyr at vi beveger oss både mot kjøkkenhandlere og elektronikkbransjen. Målet for LG er å kunne levere alle typer produkter hos begge gruppene, sier han.

Prismessig mener han produktene ligger godt an i forhold til nivået i hvert enkelt av de nordiske landene. Bengtsson mener at LG-produktene har merverdi i form av tekniske løsninger som for eksempel lineær kompressor i kjøle- og fryseskap.Når det gjelder design, har LG fortsatt en produktlinje i sort, men Bengtsson forteller at det nå går stadig mer i stål og hvitt.

Lineær kompressor

Den lineære kompressoren har en meget enkel konstruksjon med få bevegelige deler. I følge Bengtsson skal det gjøre den mer driftssikker og mer energivennlig enn tradisjonelle kompressorer. Det har gjort at LG tilbyr tiårs garanti på denne delen av produktene.

– Vi merker nå at interessen for tvillingsskap er synkende i Norden. Folk vil heller ha separate skap som står inntil hverandre, sier han.

Ellers viste LG en ny oppvaskmaskin-serie som er laget uten topplate for innbygging under benk.

– Det spesielle her er at maskinene arbeider med damp i tillegg til tradisjonell vannoppvarming. Det betyr blant annet at man slipper forvask. Til smartfunksjonene hører også at alle kurver er justerbare og kan deles opp for å få plass til for eksempel store gryter, panner og høye stettglass, forteller Bengtsson.

Også i disse produktene har LG utviklet en spesiell motor for pumpen av typen direktedrevet inverter. Det skal gjøre den meget stillegående og med lavt energiforbruk. Det blir gitt tiårs garanti på denne delen. Maskinens støynivå ligger under 40 dB.

Stor kapasitet

På årets IFA presenterte LG en kombinert vaskemaskin og tørketrommel. Den har kapasitet til 12 kilo tøy på vask og åtte kilo på tørk. De ytre dimensjonene er standard, bredde og dybde på 60 cm. Vaskedelen av maskinen har energiklasse A+++, mens den totale energiklassen for vask og tørk er A. Maskinen har direktedrevet motor med tiårs garanti.

Service til mobil

LG har utviklet en spesiell smartløsning med varsling og feilindikasjon overført til mobiltelefon.

– Vi kaller dette LG Smart Diagnosis. Her kan du få kartlagt eventuelle brukerfeil eller feil i maskinen som må repareres. Når maskinen for eksempel trenger service, vil den gi et signal som blir overført til mobiltelefon via en egen applikasjon som heter Smart Laundry. Feilindikasjonen kan så overføres til LGs servicepersonell som kan finne ut hvordan feilen er og hva som trengs å repareres før de kommer hjem til deg, sier Bengtsson.

Hybridfunksjon

LG viste også en ny tørketrommel med såkalt hybridfunksjon. Det betyr at maskinene har en varmepumpe som gjør at energiforbruket er lavt, A minus 50 prosent. I tillegg har maskinen en tradisjonell tørkefunksjon med varmluft. Denne funksjon brukes hvis du skal tørke tøy på en rask måte, men da med mer energi enn hvis du bruker varmepumpe og lengre tid.

Applikasjonen Smart Laundry gjør at maskinene kan overføre feilindikasjoner via mobiltelefon til LGs servicesenter med historikk fra de foregående ganger maskinen har vært i bruk.
LG satser stort på oppvaskmaskiner uten topp for montering under benk. Dette er modell D1455TU. Pris: 8.000,-
Til toppen