I tillegg til dispenserdelen har kjøledelen av skapet luke med tilgang til flasker og kartonger. Bruk av luken hindrer stort utslipp av kaldluft fra skapet og gjør at fuktigheten kan holdes på et konstant nivå.

Funksjon og design i Samsungs nye kombinasjonsskap

Kan kunst bli funksjonell? Det er spørsmålet ledelsen i Samsungs divisjon for elektriske husholdningsapparater stilte sine designere.

Designavdelingen svarte med å engasjere Jasper Morrison, som mange anser som en av nåtidens mest innflytelsesrike industrielle formgivere. Morrison fikk i oppgave å formgi en ny serie av kombinasjonskap av såkalt amerikansk type. Resultatet ble Samsungs nye J-serie, som ble lansert for europeiske fagpresse i slutten av mai med slagordene ”The art of Integration” – integreringens kunst. Slagordet skal ha dobbel betydning og uttrykke både integrering av ny teknologi og nye ideer for form og funksjonalitet i produktene som har fått fellesnavnet J-serien etter forbokstaven i formgiverens navn. Det karakteristiske med designen av J-serien er rette flater med skarpe hjørner og uten store fremstikkende detaljer.

 

 

 

Høyere markedsandel

Samsung har salgskontor i 57 land. Under presentasjonen av J-serien ble det informert om at konsernet i fjor hadde en markedsandel på ti prosent for flat-TV og 11 prosent på mobil. I 1973 markedsførte Samsung sitt første kjøleskap. Nå er denne gruppen utvidet med skap av amerikansk type. I fjor ble det solgt 251.000 slike skap i Europa. I sin tale under lanseringen av J-serien la In Soon Kim, president og konserndirektør for Samsung Electronics Europe, vekt på de utfordringene dette er for det koreanske konsernet.

 

– Samsung har allerede 40 prosent markedsandel på side-by-side skap i Europa. Derfor har vi en nøkkelrolle for denne type produkter. Nå ønsker vi å øke markedsandelen, og J-serien skal hjelpe oss med det, sa europasjef Kim.

 

Han la videre vekt på J-seriens egenskaper med enkel og elegant design og tekniske detaljer.

 

 

 

Høy fuktighet

Inntil nå har de fleste tvillingskap hatt dispenser for is og/eller kaldt vann i den ene døren. Dispenseråpningen er så stor at den passer alle typer glass. I tillegg har Samsung nå bygd en luke i kjøleskapsdelen. Luken gir adgang til flasker og kartonger i alle høyder, og gjøre at man kan ta dette ut av skapet uten å åpne hoveddøren. Det betyr at man sparer et stort tap av kulde fra skapet når hoveddøren ikke åpnes. En annen stor fordel er at man kan opprettholde en fuktighetsgrad på opp til 70 prosent kontinuerlig i kjøledelen så lenge bare den lille luken åpnes. Høy fuktighet skal gi lenger holdbarhet på maten i kjøleskapet.

 

Nederst i kjøleskapet har Samsung valgt å fjerne hyller i døren. I stedet er grønnsakskuffen utvidet. Skapet har også en ”no frost”-del i midten. Denne seksjonen har egen temperaturregulering og er spesielt egnet for sakte opptining av frossen mat eller langtidsoppbevaring med temperatur nær frysepunktet.

 

J-serien kommer i stål og svart og hvit lakk. I tillegg til denne serien, som på prisnivå ligger i det midtre og dyre prissegmentet, kommer en liknende serie kalt H med lavpris produkter. Dette er kombinerte skap med enklere funksjonalitet og formgivning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Samsung har allerede 40 prosent markedsandel på side-by-side skap i Europa. J-serien skal øke denne andelen, sa Samsungs Europasjef In Soon Kim da serien ble lansert.
Samsungs nye J-serie består av tvillingskap med enkel og funksjonell formgivning med rette hjørner få ustikkende detaljer.
Briten Jasper Morrison, som har tegnet Samsung J-serie, er 47 år og har eget designstudio i London. I tillegg til Samsung har han blant annet arbeidet med italienske Alessi, Canon kameraer, italienske møbler og lysarmaturer. Han har også tegnet kaffemaskiner for Valenta.
Dispenserdelen har stor nok høyde til alle typer glass.
Nederst i kjøledelen av skapet er det en ”no frost” seksjon med separat temperaturregulering. Under den er grønnsakskuff med stort volum fordi hyllene i døren er fjernet.
Til toppen