GLADE FOR RIEDELS KVALITETSSTEMPEL

– Miele har gjort det det mulig å plassere alle typer glass i oppvaskmaskinene. Dette er nok én av grunnene til at Riedel valgte Miele som samarbeidspartner.

Det sier produktsjef Stian Normann-Arvesen i Miele AS. Den tyske hvitevareprodusenten har inngått et globalt samarbeid med vinglassprodusenten Riedel. Riedel har 250 års historie, og har i dag hovedkontor i Østerrike. Niende generasjon Riedel, Claus Riedel (1925-2004), har fått æren av å være den første som oppdaget at den samme vinen smakte forskjellig når den ble drukket av forskjellig formede glass. Dette skjedde for mer enn 40 år siden.

– Samarbeidet med Riedel er en annerkjennelse av at våre oppvaskmaskiner er de beste når det gjelder vask og behandling av glass. Riedel er et varemerke vi liker å bli assosiert med, de er den fremste kvalitetsleverandøren av vinglass, sier administrerende direktør Dag Steenfeldt-Foss i Miele AS.

Riedel vil med alle sine glass legge ved en anbefaling om at de kan vaskes trygt i Mieles oppvaskmaskiner. I tillegg vil de to selskapene gjøre markedsaktiviteter sammen.

– Er det tryggere å vaske vinglass i en Miele-maskin enn konkurrentenes?

– Vi mener det, og Riedel er tydeligvis enig i dette etter å ha testet maskiner fra ulike leverandører, sier Steenfeldt-Foss.

– Oppvaskmaskinene fra Miele overgår de standardene som kreves for pleie av Riedels krystallglass, sier Maximilian J. Riedel i en pressemelding.

Han er ellevte generasjon i familieforetaket, og sjef for Riedel USA.

Både Riedel og Miele er familieeide, med henholdsvis 250 og 112 års historie.

– Vi gleder oss over det strategiske samarbeidet med et firma som streber etter samme perfeksjon for sine glass, som vi gjør for våre produkter. Det er en ære å få bekreftet at Mieles oppvaskmaskiner bevarer Riedel-glassenes glans i mange år, sier Markus Miele i Miele &Cie. KG i pressemeldingen.

Anbefaler pulver og salt

Han er oldebarn av den ene av selskapets grunnleggere, Carl Miele. Etableringen av samarbeidet mellom Miele og Riedel ble markert med et arrangement i Oslo 9. mai, der tiende generasjon Riedel, Georg, var til stede for å fortelle om samarbeidet med Miele og glassets betydning for vinopplevelsen.

Norsk produktsjef i Miele, Stian Normann-Arvesen, mener det er viktig for Riedel at folk kan nyte glassene deres uten å bli stående et par timer ved oppvaskkummen etterpå.

– Miele har gjort det mulig å plassere alle typer glass i vaskekurvene. Med vår Perfect Glas Care-teknologi styres vannet utenom avkalkningen, slik at vannet blir så hardt som mulig når man vasker glass. Da unngår man at magnesium og andre stoffer som finnes i bløtt vann korroderer på glass- eller krystalloverflaten.

– Har vaskemiddelet noe å si?

– Mye. Har du en møkkete og fullastet oppvaskmaskin med 14 kuverter er det ikke alltid at én vasketablett er nok – selv om de ser effektive ut i TV-reklamen. Vår soleklare anbefaling er at man bruker oppvaskpulver dosert i riktig mengde og tilfører glansemiddel separat. Oppvaskmaskinen vet mye bedre enn tabletten hvor mye glansemiddel som trengs i forhold til vannets hardhet og hva som er i maskinen, sier Normann-Arvesen.

Han anbefaler også at man fyller saltbeholderen i oppvaskmaskinen.

– Alle maskiner som har et avkalkingsfilter har en saltbeholder. Saltets hovedegenskap er å fjerne kalk fra kalkfilteret. Den kjemiske reaksjonen med glansemiddelet er en sideeffekt som gir et bedre tørkeresultat.

Mieles enkleste serie, Comfort-klassen, heter G4000. De tre øverste seriene heter alle G5000, og har alle spesialprogrammene for vinglass.

– Miele lager de aller fleste komponentene i sine maskiner selv, og spyletrykket er justert slik at man trygt kan vaske glass i underkurven.

– Det er halvannet års tid siden Mieles patent på bestikkskuffen gikk ut. Hvordan har dere merket at konkurrentene også er kommet med en slik skuff på sine maskiner?

Ny patentert bestikkskuff

– For det første har vi med et lite smil sett at de fleste leverandører nå argumenterer for en bestikkskuff, mens det tidligere bare var vi som gjorde dette. Vi trivdes likevel med å ha dette som et unikt salgsargument, så det vi nå har gjort på G5000-serien er å lansere en ny skuff som er mer fleksibel, slik at man kan laste høyere ting i skuffen – eller fjerne deler av skuffen slik at det blir bedre plass til høye ting under, sier Steenfeldt-Foss.

Den nye skuffen er også patentert, og Steenfeldt-Foss sier patenter er viktige for selskapet.

– Når vi finner på noe smart er det viktig å ha det for seg selv en stund, dette gjelder for alle produsenter. De viktigste patentene vi har hatt er nok bestikkskuffen, som har vært sterkt assosiert med oppvaskmaskinene våre, og skånetrommelen i vaskemaskinene. Denne har vi 13 år igjen av, og vi ser mange som opererer med noe de kaller skånetromler. Vår løsning med et sekskantet bikubemønster samt få og små hull i trommelen, som gir en unik skånsom vask, er nok det viktigste enkeltpatentet vi har i dag, sier Steenfeldt-Foss.

– Hadde det noen påvirkning på salget da patentet på bestikkskuffen gikk ut?

– Nei. Vi solgte flere oppvaskmaskiner i fjor enn vi gjorde året før. Men vi har også lansert nye modeller med andre nyheter, det gjelder å henge med hele tiden, sier Steenfeldt-Foss.

Normann-Arvesen forteller at den nye innstegserien G4000 kommer i butikkene i slutten av mai.

– Her har Miele flyttet noen av de viktigste elementene fra de dyrere maskinene, knyttet til støydemping og innredning, over på rimeligere modeller.

– Hvilke argumenter bruker dere da for at kundene skal velge de dyrere modellene?

– Blant annet Perfect Glas Care-teknologien som sørger for en skånsom behandling av glassene. Innredningen er dessuten enda mer fleksibel, lydnivået og forbruksverdiene er begge lavere.

Powered by Labrador CMS