GLATT HUD OG ÅPNE ØYNE med Samsungs toppmodell

Samsungs dyreste kompaktkamera koster 2.700 kroner. Blant funksjonene er antiblunking og glatt hud.

– Hvis personen du tar bilde av blunker, tar NV100HD automatisk to bilder til, forklarer Gunnar Wahlbeck i Samsung Nordic.

Han forsikrer at funksjonen kan slås av, i fall man ønsker å ta bilde av en som godblunker til fotografen…

– NV100HD har markedets høyeste oppløsning på kompakte digitalkamera, med 14,7 megapiksler. Den har en høyoppløst skjerm på 3 tommer med 460.000 bildepunkter, og en vidvinkelzoom fra 28 til 200 mm. Kameraet har også smildeteksjon, og en programvare som fjerner uren hud og kviser. Funksjonen heter på engelsk beauty shot, og glatter ut huden, sier Wahlbeck.

Selv om dette er Samsungs dyreste kompaktmodell, regner han med at de kommer til å selge det i store antall.

Innsteg til 1.000.-

– Toppmodellen deres koster 2.700 kroner, og dere lanserer en innstegsmodell til tusenlappen - som er nesten like slankt som de dyrere modellene. Er dere ikke redde for at prisnivået blir for lavt – at det blir vanskelig å selge de dyrere modellene?

– Vi ser at markedet vokser, ikke i verdi med i volum. I og med at prisene blir lavere, bytter folk kamera oftere. For konsumentene er det supert at prisene er så lave, sier Wahlbeck.

Han mener et viktig salgsargument er at kameraet leveres med en HDMI-basestasjon.

– Med denne kan man på en enkel måte kople kameraet til TV, og med en medfølgende fjernkontroll kan man bla gjennom bildene i høyoppløst format, sier Wahlbeck.

Video med fastminne

– Tror Samsung det er på denne måten folk vil se bildene sine?

– Det er helt klart et godt alternativ, hvis flere ønsker å se bildene sammen. Det er også mulig å legge til musikk, for å gjøre opplevelsen enda bedre.

– Hvilke ambisjoner har Samsung innen digitalfoto?

– Samsung regner med å være topp 3 innen 2011 på verdensbasis.

– Hvor ønsker dere å ligge prismessig?

– Vi ønsker ikke å være billigst, og arbeider for å få opp prisnivået. Det vil våre nye modeller bidra til.

– På Photokina viser Samsung kun videokamera med fastminne (flash). Betyr det at dere ikke har tro på harddiskbaserte kamera?

– På sikt tror vi flash er det som kommer til å gjelde, i og med at prisene er på vei ned. HD-kameraet HMX20 har fått en lillebror med standardoppløsning til 2.000 kroner; MX20. For 500 kroner ekstra får man med et minnekort med 8 GB kapasitet og plass til 6 timer video. Kameraet retter seg mot YouTube-generasjonen da det er mulig å laste opp videosnutter direkte fra kameraet til YouTube, sier Wahlbeck.

NV100 har 3,6 x vidvinkelzoom med 14,7 MP, 3 tommers berøringsskjerm med 460.000 piksler, blunkefunksjon. Leveres med HDMI-kabel og fjernkontroll for visning av bilder på HDTV. Pris: 2.700,-
S1070 er Samsungs innstegsmodell, med 10 MP, 2,7 tommers skjerm og 3 x zoom. Pris: 1.000,-
Samsung HZ1 har 10 x optisk zoom tilsvarende 24-240 mm i 35 mm-format. I butikkene i januar.
Samsung NV9 har 5 x optisk zoom med optisk bildestabilisator og analoga målere av batteri og minne. Pris: 2.000,-
Videokameraet VP-MX20 med opptak på SD-minneskort. Ikke HD-opptak, men med egen YouTube-funksjon. Pris: 2.000,- uten minne, 2.500,- med 8 GB SD-kort.
Til toppen