Kenn Jensen (t. v.) og Johan Marius Setsaas med Strongs nye mottaker SRT 8910 for RiksTV, som lanseres i november.

Håper på godt salg av BOKSER OG CA-MODULER

– Vi slipper en ny og slank RiksTV-mottaker i november og følger opp med en PVR-mottaker for bakkenettet etter nyttår.

Det sier administrerende direktør Kenn Jensen Strong Scandinavia A/S. Han tar mot fagbladet Elektronikkbransjen sammen med nordisk produktsjef Johan Marius Setsaas i Aurora-gruppen, som er ny distributør for Strong.

– Vi venter en stor etterspørsel av mottakerbokser til det digitale bakkenettet og CA-moduler til Canal Digital på satellitt, sier Setsaas.

Han beskriver Strong som en viktig samarbeidspartner, og de to forteller at Aurora-gruppen er i ferd med å innta en stadig mer sentral rolle som distributør for Strong.

– Vi skal være produktdynamiske, og ha sterke samarbeidspartnere som Aurora, sier Jensen.

CA-modulen blir et stadig viktigere produkt, som følge av at det selges stadig flere TVer med innebygd mpeg4-mottaker i markedet.

– Det gir oss store muligheter at både RiksTV og Canal Digital bruker Conax , sier Jensen.

Han forteller at Strongs nye og slanke RiksTV-mottaker SRT 8910 kommer i handelen i november. I tillegg kommer en PVR-mottaker med USB-kontakt som gir kunden mulighet til å bruke hvilken harddisk som helst. Denne ventes på market første kvartal 2009.

Strong Scandinavia A/S leverer mottakerbokser til satellitt, bakkenett og kabel-TV, samt tilbehør, til det skandinaviske markedet. I porteføljen er varemerkene Strong, TechniSat, OXX og Inverto

Partnere og kringkastere

– Vår strategi er å være en profesjonell, hurtig og konkurransedyktig distributør av markedstilpassede produkter. Vi tilstreber oss å ha et seriøst og profesjonelt forhold til våre partnere og kringkasterne i Skandinavia, sier Jensen.

– Hva skiller dere fra konkurrentene?

– Strongs mottakere har god funksjonalitet og er enkle i bruk, ikke minst er de kjappere enn det som allerede i finnes i markedet, sier Jensen beskjedent.

– Hvordan er det å forholde seg til de mange markedene og teknologiene?

– Det er i ferd med å bli enklere. I Norge og Finland kjører man Conax. Når det gjelder Danmark og Sverige bruker man Viaccess. Vi har et godt forhold til kringkasterne og de øvrige aktørene i markedet.

– Hva med situasjonen for forbrukerne, som må forholde seg til de ulike distribusjonskanalene og teknologiene?

Kombi-bokser kommer

– For mange hadde det vært et ønske å kunne kjøpe en mottaker som håndterer alle kanaler, men dette er ikke så enkelt ennå. Vi vil helt klart se kombinerte bokser i markedet, der man både kan ta inn bakkenett og en av satellittdistributørene – kanskje begge. Men jeg tør ikke spå når dette kanskje, sier Jensen.

Strong-konsernet er representert i 47 land på verdensbasis. I Europa har Strong åtte distribusjonsselskap, blant disse er Strong Scandinavia A/S som drives fra Danmark. I mars flyttet Strong inn i egne lokaler i Svenstrup utenfor Ålborg, der det er blitt bedre plass bade til administrasjon og lager. Jensen forteller at Strong Scandinavia snart også får ansvaret for Irland og de baltiske stater – siden deres nye DVB/T-teknologi ligner på den norske og også Boxer går inn med sine mottare i Irland.

– Vi har egne folk som driver med produktutviklingen ved vårt kontor i Danmark, og har stor innflytelse på hvilke modeller som kommer i vårt eget marked. Produksjonen foregår i Østen, hos produsenter vi har arbeidet med i over ti år, sier Jensen.

DIGITAL ADGANGSKONTROLL

En Conditional Access Modul (CA-modul) leser smartkortene som gir adgang til de kodede signalene fra TV-distributørene. I Norge benytter RiksTV og Canal Digital Conax, mens Get og ViaSat benytter NDS Videoguard.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Til toppen