Global designsjef i Electrolux, Henrik Otto, viser frem fjorårets finalister i designkonkurransen.

HÅPER PÅ NORGE

Global designsjef Henrik Otto i Electrolux har ikke en eneste nordmann blant sine 150 designere.

Otto forteller at Electrolux’ første designkonkurranse ble arrangert i 2003, som en europeisk konkurranse. Året etter ble den internasjonal.

– Det er to årsaker til at vi arrangerer denne konkurransen; vi ønsker gode ideer samt å bli kjent med hvem som er de beste designstudentene. Denne konkurransen er rettet mot dere, samt de som nylig er utdannet. På den internasjonale konkurransen er fristen 30. mai, og vi velger ut åtte finalister som samles i Zurich i en uke. I år har vi gjort det vanskeligere, og kravet er at produktene skal kunne være i produksjon om to-tre år - det er mye lettere å designe noe for 20 år frem i tiden, sa Otto.

Prisene er på 5.000, 3.000 og 2.000 euro, samt et halvårig engasjement ved et av Electrolux’ designsentre i Stockholm, Porcia (Italia), Curitiba (Brazil), Sydney (Australia) og Anderson (USA).

Tema for konkurransen er alt som har med klær å gjøre, mattilbereding eller matoppbevaring.

– De skandinaviske landene har vært underrepresenterte i konkurransen, så dere må hjelpe oss med å gjøre noe med dette. For to år siden hadde vi 3.800 bidrag, og spesielt de asiatiske landene har vært godt representert, sa Otto.

Til toppen