– Velkommen til den omprofilerte Expert-butikken min, sier daglig leder Amund Stensrud.

Håpet er oransje for Valdres-butikk etter profilskifte

Stensrud Elektro AS i Bagn er pilotforretning for omprofileringen fra El-kjeden til Expert. Den familieeide bedriften tror skiftet vil bety mye for omsetning og konkurranseevne.

Forretningens eier og daglig leder Amund Stensrud forteller at han ønsket en ny og friskere profil i tillegg til at han så behovet for å fokusere på nye kundegrupper, spesielt eierne av alle hyttene i området.

– Vi ønsket å bruke Expert-navnet som har en større gjenkjennelseseffekt enn El-kjeden. Nå tror vi kundene i større grad vil søke hit og finne en profil de vil kjenne igjen fra Expert-butikker andre steder. I tillegg tror vi den omfattende markedsføringen fra Expert vil være til stor hjelp for oss videre, sier Stensrud.

Han legger til at forretningen kan bruke det aller meste i den nye profilen med enkelte tilpassninger basert på forretningens størrelse og forholdet til det lokale markedet. Stensrud fremhever også den gode hjelpen han har fått fra kjeden sentralt når det gjelder omleggingen.

Alene i lokalområdet

Stensrud Elektro er eneste forretning innen vår bransje i Bagn-området. Konkurransen ellers er preget av bransjeforretningene på Leira og Fagernes. Her er både Elkjøp, Euronics og Expert representert i tillegg til en frittstående handler. Elkjøp er Experts største konkurrent i Valdres, og det merkes også i Bagn. Men avstanden til forretningen i nabokommunen er cirka 30 kilometer, så Stensrud er alene i sitt lokalområde.

Alle bransjens varegrupper er representert hos Stensrud. I likhet med flere andre forretninger i andre områder har også denne forretningen en egen hytteavdeling med produkter for tilknytning til gass og 12 volt elektriske anlegg. Stensrud tilbyr også montering av slikt utstyr hos kundene.

Den omfattende hyttebebyggelsen i fjellområdene rundt Bagn betyr mye for forretningen både når det gjelder salg og installasjon. Stensrud legger vekt på at stadig flere hytter får innlagt vann og 220 volt strøm, slik at hyttene også blir utstyrt med samme utstyr som i hjemmene.

Passe stor

Stensrud Elektro AS har 20-års jubileum i år. Forretningen var frittstående frem til 1989, da ble den Eilag-profilert. Fra 1998 til 2003 var Stensrud med i Expert, deretter var forretningen medlem av El-kjeden fram til omprofileringen i april i år. Butikken har en flate på cirka 260 kvadratmeter pluss lager. Den har fire årsverk, og omsetningen ligger på 12–13 millioner kroner. Stensrud mener forretningen er passe stor for å dekke behovet i området.

– Savner du at forretningen er stor nok til at du kan bygge større kjøkkenmiljøer i lokalene?

– Vi viser noen innbyggingsprodukter, men markedet øker sterkt og vi merker behovet for å kunne gjøre en større innsats for de kundene som skal kjøpe et komplett kjøkken. Vi vil prøve å unngå at de kjøper hvitevarene fra kjøkkenleverandørene, sier han.

Firmaer som leverer komplette kjøkken, særlig for hytter, finnes i samme område, men de har Stensrud et godt samarbeid med. Han ser ikke bort fra at man kan få til felles utstilling av slikt utstyr i fremtiden.

Vitamininnsprøytning

Når det gjelder den nye profilen, fremhever Stensrud alle deler av interiøret og spesielt valg av farger. Det er viktig for ham å ha samme elementer i sin butikk som i de store elektromarkedene.

– Når folk kommer hit, kjenner de seg igjen fra andre Expert-butikker. Reaksjonene fra kundene har vært veldig god, både fra de som bor her og hyttefolk som ofte er innom ellers. Nå kommer kundene inn i en friskere butikk, sier Stensrud.

Når det gjelder de ansatte, mener Stensrud omprofileringen er blitt en stor vitamininnsprøytning.

– Vi er stolte alle sammen, sier Stensrud.

Stensrud Elektro AS holder til i Valdrestunet i Sør-Aurdals kommunesenter Bagn. (Foto: Franks Grafikk)
Stensrud Elektro AS har egen vegg for stillbildekameraer.
Stensrud Elektro AS ligger i et område med mange fritidsboliger, og butikken har egen hytteavdeling med utstyr for solcelle, 12 volt og gass.
Kjedekonsulent Haavard Solbakken orienterer selger Stian Nerli (t. v.) og daglig leder Amund Stensrud om detaljer i det nye kjedekonseptet.
– Her er mobiltelefonveggen vår, sier daglig leder Amund Stensrud.
En liten del av vareutvalget er viet klokker fra Q&Q.
Forretningens dataseksjon inneholder blant annet PCer, skrivere, rutere og tilbehør.
Selger Stian Nerli orienterer Arlid Hannestad om nye flat-TV-modeller.
– Her er avdelingen for elektriske husholdningsapparater. Det er også satt av plass til innbyggingsprodukter, sier kjedekonsulent Haavard Solbakken.
Småelektriske produkter har sin selvfølgelige plass i forretningen.
Til toppen