HODEJEGERNE

Hodejegerne er årets film.

Den norske actionthrilleren,basert på Jo Nesbøs bestselgerroman med samme navn, hadde kinopremiere 26. august. Siden har over 540.000 sett filmen. Dette plasserer den på andreplass på kinotoppen,og det er ventet at den snart vil slå Harry Potter og dødstalismanene (del 2) som hadde premiere seks uker tidligere. Begge filmene har allerede passert fjorårets toppfilm Avatar, som ble sett av 527.000 kinogjengere, og det er naturlig nok store forventninger til BD/DVD-salget når utgivelsen kommer i butikkhyllene i løpet av november.

Bak Hodejegerne står Yellow Bird, Nordisk Film og Friland, og filmen hadde et budsjett på over 30 millioner kroner. Regissør er Morten Tyldum, manus er skrevet av Lars Gudmestad og Ulf Ryberg.

I hovedrollen møter vi Aksel Hennie som Roger Brown. Ut over å være 168 centimeter høy, er Brown er en mann som tilsynelatende har alt. Men det han tjener som Norges mest vellykkede hodejeger er ikke nok til å holde på fasaden, den vakre konen og den dyre villaen. Han driver derfor som kunsttyv på si.

I øvrige roller Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund, Julie Ølgaard, Eivind Sander og Kyrre Haugen Sydness.

Nr 2: Star Wars - The complete Saga

Den komplette samlingen med spesialversjoner av alle de seks Star Wars-filmene på Blu-ray, samt tre disker fulle av ekstramateriale som flerfoldige dokumentarer og kommentarspor. Totalt er det ni plater i boksen, med historisk sciencefiction i oppgradert lyd og bilde.Episode 1: Den skjulte trussel (1999), Episode 2: Klonene angriper (2002), Episode 3: Sithenetar hevn (2005), Episode 4: Et nytt håp (1977), Episode 5: Imperiet slår tilbake (1980) og Episode 6: Jediridderenvender tilbake (1983).

Nr 3: Harry Potter og dødstalismanene, del 2

Det siste eventyret i serien av filmer om Harry Potter, alle bygget på de verdenskjente bøkene til J.K. Rowling. I denne finalen er det store oppgjøret i anmarsj. Kampen mellom de gode og onde kreftene i en verden av trolldom og magi er uunngåelig. Viljen til å gå seirende ut av bataljen er enorm, og på begge sider hersker usikkerheten. Harry Potter kan bli den utvalgte til å gjøre det ultimate offer, når han rykker nærmere og nærmere den fryktede kampen mot Voldemort.

Årets film

Hodejegerne

406 stemmer   63 %

Star Wars - The complete Saga

122 stemmer   19 %

Harry Potter og dødstalismanene, del 2

119 stemer   18 %

Jury - årets film

Fredrik Hiorth, Expert

John Berge, Release

Christoffer Dybendahl, Elkjøp

Erik Zmuda, Film & Kino

Juryen avgjorde hvilke produkter som var med i avstemmingen på nett.

Klikk på lenkene for å lese om de andre vinnerne:

Årets kompakte systemkamera

Årets kompaktkamera

Årets speilrefleks

Årets lydprodukt

Årets bildeprodukt

Årets dataprodukt

Årets tilbehør

Årets mobiltelefon

Årets småelektriske

Årets hvitevare

Årets film

Årets spill

Årets annonsør

Hodejegerne er årets film.
Star Wars - The complete Saga
Harry Potter og dødstalismanene, del 2
Til toppen