Salgssjef Tor Slørdal i Huawei med den første mobiltelefonen merket ”With Google”. Ideos har Android 2.2 og 2,8 tommers kapasitiv berøringsskjerm. Foto: Stian Sønsteng

HUAWEI MED GOOGLE-TELEFON

Google fortsetter å sette sitt merke på verden; nå er turen kommet til mobiltelefoner – og først ut er kinesiske Huawei.

På IFA kunne norsk salgssjef Tor Slørdal i Huawei for første gang vise Android-telefonen Ideos. Telefonen selges under Huaweis varemerke, men den er også merket ”With Google”. Huawei leverer altså maskinvaren, mens Google i tillegg til å stå bak det åpne operativsystemet Android også har satt sitt eget merke på telefonen.

– Er dette noe vi kommer til å se fra flere mobilprodusenter?

– Det vil jeg anta. Dog er Huawei først. Ideos er en innstegsmodell, med 2,8 tommers kapasitiv berøringsskjerm. Igjen konkurrerer vi på pris, og slagordet er Android 2.2 for alle. Telefonen har blant annet Wifi med hotspot-støtte, 3,5 mm hodetelefoninngang og god byggekvalitet, sier Slørdal.

Slørdal antar prisen vil ligge under 2.000 kroner.

På IFA ble også U8800 vist for første gang. Dette blir Huaweis flaggskip, en 3,8 tommers kapasitiv Android-telefon.

– Vi håper prisen blir under 3.000 kroner til norske forbrukere, og konkurrentene i markedet blir toppmodellene til de andre leverandørene.

– Er pris deres viktigste konkurranseparameter?

– Nei, men det er en del av det. Vi ønsker å være teknologiledende for folk flest. Vi er langt fra noe billigmerke, men vi vil gi mye for pengene.

– Dere har én telefon på det norske markedet, U8230 Social. Hvordan har mottakelsen vært?

– Over all forventning. Vi er gått inn i den lavere skalaen av Android-telefoner, og har kommet godt ut i sammenligningen med Samsungs Galaxy Spica og HTCs Wildfire.

Android-telefonen U8800 blir Huaweis flaggskip, med 3,8 tommers kapasitiv berøringsskjerm. Pris trolig under 3.000 kroner.
Huaweis nettavle S7 har sjutommers berøringsskjerm og er basert på Android 2.1. Pris: 3.500,- Til venstre Huawei E5, en personlig Wifi-sone, som ble lansert med Netcom i april og Telenor i juli.
Til toppen