Europasjef Paul Leaman i HyperX med noen av CES-nyhetene. Foto: Jan Røsholm

HYPERX SIKTER MOT TOPPEN

Etter fem år i markedet er HyperX på femteplass i markedet for spillprodukter. Nå sikter de mot førsteplassen.

Publisert

Som en del av Kingston-konsernet satser HyperX for fullt på spillmarkedet.

– Vi hadde ti prosent økning i 2019, og satser nå videre mot toppen. Spesielt innen trådløse hodesett skal vi bli bedre, sier Europa-sjef Paul Leaman i HyperX.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på elektronikkmessa CES i Las Vegas i begynnelsen av januar. Her viser frem flere nyheter, med det de mener er et fullverdig sortiment for spilleren.

– HyperX kommer fra e-sportmiljøet, og spilleren er fortsatt svært viktig for oss, sier Leman.

Strømmemikrofonen Quadcast koster 129 euro. Foto: Jan Røsholm.

Ifølge Leaman er hodetelefonmodellen HyperX Cloud Alpha produktet som har solgt best. Nå kommer etterfølgeren, HyperX Cloud Flight S.

– Dette er en trådløs toppmodell som gir deg virtuell 7.1-lyd, med opptil 30 timers brukstid, og så kan det lades trådløst opp igjen, sier Leaman.

Hodesettet har fått en følsom mikrofon med en led-indikator som viser når mikrofonen er slått av. Vekten er 320 gram, inkludert mikrofonen, og det kommer med en USB-ladekabel på én meter. Den trådløse rekkevidden oppgis til å være 20 meter. Prisen på HyperX Cloud Flight S vil være 169 euro.

Fargerikt tastatur

Med opplyst tastatur blir de enkelte knappene tydeligere. Foto: Jan Røsholm.

– På tastatur har vi en markedsandel på 5-10 prosent, og det satser vi på å doble i tiden fremover, sier Leaman.

HyperX Alloy Origins Gaming Keybord er produktnavnet på det nye spilltastaturet. Det er ifølge Leaman et mekanisk tastatur med en ramme av aluminium. Dette skal gjøre tastaturet stabilt og robust. HyperX oppgir at tastene tåler inntil 80 millioner tastetrykk. Tastene er opplyst med røde, blå og grønne farger og det kan velges mellom fem forskjellige lysstyrker.

HyperX kommer fra e-sportmiljøet, og spilleren er fortsatt svært viktig for oss

– Lyseffektene er for å gjøre tastene mer tydelige, og man kan selvfølgelig selv lage programmerbare knapper og velge forskjellig lysformasjoner, sier Leaman.

Et innebygd minne skal gi brukeren mulighet til å ha tre forskjellige profiler på tastaturet. Hyper X Alloy Origins kommer i salg i løpet av våren, til 199 euro.

11-knappers mus og matte

– Den helt nye PC-musen har hele 11 knapper. Da har spilleren alt som trengs, sier Leaman.

HyperX har nå både en mus og musematte beregnet for spillere. Foto: Jan Røsholm.

Musenyheten heter HyperX Pulsfire Raid, og er ifølge Leaman ergonomisk designet for spillere som trenger ekstra knapper. Brukeren kan programmere knappene i ulike kombinasjoner. Musen skal ha konstant hastighet ved jevn bevegelse, noe som er viktig i enkelte spill.

– Musen har kabel, da de aktive e-sport-utøverne ikke vil bruke trådløse mus på grunn av responstid, sier Leaman.

Den nye musen er tilgjengelig nå, og prisen er 69 euro. Samtidig kommer en helt ny musematte.

– HyperX Fury Ultra er vår første musematte, og dermed har vi et fullverdig produktutvalg for spillere, sier Leaman.

Europa-sjef i HyperX Paul Leaman med den nye spillhodetelefonen. Foto: Jan Røsholm.

Musematten er utstyrt med en spesialutviklet hard overflate med anti-skli-belegg, som skal gi brukeren hurtighet og stabilitet. Prisen på musematten, som er tilgjengelig i butikk, er 65 euro.

Konsoll for mobilen

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

I tillegg til PC-spilleren, har HyperX også en nyhet for dem som spiller på mobiltelefonen. HyperX ChargePlay Clutch er, som navnet sier, en basestasjon, som i tillegg til å skulle ha godt grep og taster, også lader telefonen. Den har et innebygd 3.000 mAh avtagbart batteri og USB-utgang. Dermed kan produktet også fungere som en nødlader.

– Mobilspillere blir det stadig flere av, så vi må være med også her. Men hovedfokus fremover blir trådløse hodesett og tastatur, sier Leaman.

Powered by Labrador CMS