Ole Viggo Svendsen (t. v.) i Elretur og Jan A. Røsholm i Elektronikkbransjen er sentrale personer på Vårkonferansen. Foto: Erik Andersen.

Ikke bare verksted på vårkonferansen til Kiel

– Målgruppen var tidligere primært brunevareverkstedene, men de siste årene har stadig flere handlere og leverandører deltatt.

Det sier Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som 27. til 29. april arrangerer vårkonferansen på M/S Color Fantasy – eller Kiel-seminaret som det het tidligere.

Selve konferansen er fredag 27.april, mens lørdagen er satt av til leverandører. Da stilles auditoriet til disposisjon for presentasjoner av de deltagende leverandører.

– Årets program er variert, og bør være av interesse for både handlere, verksteder og leverandører. Vi får blant annet et foredrag fra Elretur, som går i dybden på hva skrotet blir gjenvunnet til. De fleste ser at buret blir tømt, men hva skjer egentlig etter dette, sier Røsholm.

Han forteller at piratkopiering og ulovelig innholdsmateriale står på agendaen, med John Chr. Grøttum som foredragsholder. Han har mange års erfaring som etterforsker i Kripos, og driver nå som privatetterforsker. Et annet foredrag vil ta for seg de muligheter og utfordringer verkstedene møter etter at de fleste leverandører og kjeder sentraliseres til nordisk eller europeisk nivå. Hvert år har en leverandør presentert sine tanker om fremtiden, i år står Samsung for denne posten på programmet.

– Gjennom alle år har det sosiale samværet blitt satt i høysetet, dette gjelder også i år. Her møtes handlere, leverandører og verksteder over flere dager, og det er en unik mulighet til å knytte kontakt mellom de forskjellige leddene i bransjen, sier Røsholm.

Til toppen