Roy Furulund med den nye Individualserien, i Loewes imponerende hall på IFA.

– Individual gir hakeslepp

– Loewe står på et slags nullpunkt i overgangen til flat-TV, og Individual-serien gir folk hakeslepp.

Det sier daglig leder Roy Furulund i Loewe-importør CableCom AS. Han tar stolt mot fagbladet Elektronikkbransjen i hallen til Loewe, som kanskje er den mest imponerende på IFA.

– Jeg har en svært god følelse, og vi vil satse mye på å bringe dette budskapet ut til handlerne. Markedet vil ha mer individuelle produkter, som skiller seg ut. Individual-serien med LCD-TVer gjør det mulig å sette sammen en egen TV, med hele 480 kombinasjoner for fargevalg og chassis. Vi kan ikke lagerføre alle, men satser i utgangspunktet på sju basismodeller. I tillegg kan kunden besøke en egen konfigurator på internett, og bestille nøyaktig den varianten hun eller han vil ha. Loewe har også utviklet et stort antall løsninger for montering på vegg, bord og gulv, sier Furulund.

Han mener det vil være et solid salgsargument at Individual er noe mer enn en flat TV i sølv.

Gode prispunkt

– Takket være et utrolig bra chassis kan Individual leveres med innebygd mottaker for satellitt, digitalt bakkenett eller kabel-TV – samt 80 GB innebygd harddisk. Spheros vil fortsatt være vår referanse, men Individual har samme kvalitet. Store deler av markedet har ventet med å kjøpe flat-TV, nå har det kommet et produkt som har alt man trenger – med god design det er mulighet å endre, sier Furulund.

Han tror TVen blir et blikkfang som vil heve utstillingen hos de fleste handlere.

– Prispunktene er veldig bra. Volummodellene på 32-tommeren vil ligge på 30.000, 26-tommeren på 21.000 kroner. Men vi har også en startpris på 26.500 og 18.500 for enklere modeller som blant annet ikke har kontrastglass, sier Furulund.

– Dere fokuserer veldig mye på design. Hva med bilde og lyd?

– Selvsagt førsteklasses Loewe-kvalitet. LCD-paneleet er HD Ready, og har en oppløsning på 1.366x768 punkter. De innebygde høyttalerne drives med en 2x20 watt forsterker, tekst-TV har minne for 3.500 sider, og vi kan levere med to mottakere for bilde-i-bilde, sier Furulund.

Daniel Schultz er salgsansvarlig for blant annet iRivier hos CableCom.

Nytt fra iRiver

– Hele sortimentet er byttet ut, og en av nyhetene er mpeg-4 spilleren H-10. Dette er en iPod-konkurrent, og den kommer med 1, 6 og 20 GB minne. Kvalitetsmessig er iRiver langt fremme, med ekstremt lite feil. På verdensbasis er feilprosenten bare 0,05 prosent! Siden dette er en produktgruppe med små marginer, er dette en stor fordel for handlerne, mener Schultz.

Tidligere ble iRiver-spillerne leverte med hodetelefoner fra Sennheizer. Nå produserer iRiver også disse selv, og de sier at lyden er blitt bedre.

– Det er trøkket som kommer ut av spilleren som er viktig, sier Schultz.

Han mener designet til iRiver passer godt til Loewe-profilen. På IFA ble spilleren U10 presentert. Målene er 69x47x16 mm og vekten 69 gram. I tillegg til de fleste lydformater, viser den MPEG-4, flash og jpeg-filer. Minnet er på 512 MB og 1 GB, men det mest spesielle er måten den betjenes på.

– Man holder spilleren mellom hendene, og manøvrerer seg frem i menyene ved å klemme spilleren i kantene. Den har ingen knapper, men en løs glassplate. Spilleren har radio, og når man plasserer den i en egen basestasjon ser den nesten ut som en mikro-TV, sier Schultz.

Daniel Schultz med iRivers nye U10 – som manøvreres med et klikk ved de røde pilene.
Mpeg-4 spilleren H-10 fra iRiver skal konkurrere med iPod, og den kommer med 1, 6 og 20 GB.
Til toppen