INSTANT ØKER STADIG

– Det er stor interesse rundt instant-kameraene. Folk vil igjen gjerne ha papirbilder, og setter pris på retrofølelsen.

Det sier marketingdirektør Karsten Rath i Focus Nordic når vi møter ham på CES-messen i Las Vegas.

– Man kan kanskje synes det er litt underlig i dagens digitale verden med 4K og høyoppløste digitalbilder og –video. Men; instant-bildene representerer en helt annen mentalitet, og det er gjerne unge mennesker – ofte jenter – som setter pris på dette, sier Rath.

Marketingdirektør Karsten Rath (t. v.) og administrerende direktør Jonas Wernbo i Focus Nordic med Polaroids Snap Touch. Foto: Stian Sønsteng.
Marketingdirektør Karsten Rath (t. v.) og administrerende direktør Jonas Wernbo i Focus Nordic med Polaroids Snap Touch. Foto: Stian Sønsteng.

Han viser oss Polaroids kamera Snap Touch, som koster 2.000 kroner.

– Kameraet har fått skjerm, noe forgjengeren ikke hadde. Den er på 3,5 tommer, mens de øvrige funksjonene er den samme. Vi hadde et lite antall tilgjengelig før jul, men nå åpner vi salget for alle kunder, sier Rath.

Instant-bildene representerer en helt annen mentalitet, og det er gjerne unge mennesker – ofte jenter – som setter pris på dette

Polaroid Snap Touch har blåtann, 13 MP cmos-sensor, 1080p full HD videoopptak og leser mikro-SD-kort opp til 128 GB.

Bildene den skriver ut er omtrent på samme størrelse som skjermen; 2x3 tommer. Utskriften skjer med Polaroids Zink-teknologi, og det er blant annet mulig å få utskrift på klistremerker.

– Hvilken utvikling ser dere i Norden når det gjelder denne type kamera?

– Siden vi startet med Polaroid har det vært en rivende utvikling. Vi utvider instant-kategorien, og har også kamera og tilbehør fra Lomography og Impossible. Vi kjører steinhardt på alle tre merker, og forventer en ytterligere økning i kategorien de neste par årene, sier Rath.

Til toppen