– Vi ser at bedriftsmarkedet driver etterspørselen av produkter for IP-telefoni, sier Johnny Davou i Doro AB.

IP VIL DOMINERE når teknologien modnes

IP-telefoni blir den dominerende plattformen både for bedrifter og forbrukere i fremtiden, sier Johnny Davou i Doro AB.

IP-telefoni har definitivt kommet for å bli, alle vil spare penger og kan man ringe billigere og samtidig få tilgang til flere tjenester og tilpassningsmuligheter er valget enkelt. De senere årene har vi sett en massiv overgang fra tradisjonell telefoni til IP-telefoni, først og fremst i bedriftsmarkedet der store og ressurskrevende telefonsentraler har blitt byttet ut med fleksible IP-sentraler. Bedriftene og deres ansatte kan være mer fleksible og mobile i verden takket være IP-telefoni, så lenge man har tilgang til internett og en god nok nettlinje.

Vi ser at bedriftsmarkedet driver etterspørselen av produkter for IP-telefoni, og at privatmarkedet ligger et par år bak, mye på grunn av teleoperatørenes endringstakt til mer teknisk moderne systemer samt overgangen til langt mer kreative abonnementsmodeller. IP-telefoni i form av Skype, MSN med flere, som har vært tilgjengelige for alle , har vi sett komme, blomstre opp og siden blitt lite brukt. Disse formene for IP-telefoni har selvsagt senket kostnadene for kommunikasjon mellom mennesker, men ikke erstattet tradisjonell telefoni siden man ikke har lyktes med å endre folks vaner – man må jo i de fleste tilfeller ha en påskrudd PC.

Så vi kommer definitivt til å se at IP-telefoni blir den dominerende plattformen både for bedrifter og forbrukere i fremtiden, men forholdet til teknologien og produktene må modne i markedet først. Operatørenes rolle og vilje til forandring av teknologi og abonnementsformer er avgjørende for hvor raskt dette skjer.

Les også:

Dette er IP-telefoni

Drives frem av operatørene

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

Telefonen IP 700 WiFi er en nyhet fra Doro
Til toppen