ISO-hastigheten blir ingen ny pikselkrig

Selv om alle operer med høy ISO-hastighet blir det ikke samme fokus på dette som bildepunktene.

Det sier Kevin Matherson, seniorforsker på optikk og digitalkamera ved HPs avdeling for digital fotografi og underholdning i Fort Collins, Colorado.

– Vi registrerer at konkurrenter opererer med ISO 10.000, men man må spørre seg er hva dette egentlig betyr. I et kompaktkamera vil en høy ISO-verdi bety dårlig bildekvalitet, siden bildepunktene er svært små. Prosessorene som brukes i disse kameraene er optimalisert for konsumentmarkedet, og vil derfor være billigere og av dårligere kvalitet enn på digital speilrefleks, sier Matherson.

Han forteller at HP bruker ulike filtreringsteknologier for å redusere støynivået i sine kamera.

– Er du fornøyd med dagens støynivå hos HP?

Digitalt støynivå

– Det er et interessant spørsmål for en som arbeider med bildekvalitet. Generelt er jeg aldri fornøyd med det digitale støynivået, heller ikke i digitale speilreflekskamera, så jeg forsøker alltid å finne nye måter å redusere denne på.

– Hva er hovedforskjellen på HPs kamera og konkurrentenes?

– Det er funksjonene som vi har utviklet ved HP Laboratories, som fjerning av røde øyne, elektronisk bildestabilisator, våre designgalleri, slankefilteret og panoramafunksjonen, sier Matherson.

Han tror det bare er et spørsmål om tid før CMOS-sensoren vil erstatte CCD. HP produserer ikke selv de ulike komponentene de bruker i kameraene sine. Matherson ser ikke på dette som noen ulempe.

– Vår styrke er at vi kan digital fotografering. Vi har folk som vet hvordan sensorer skal designes, folk som vet hvordan kameralinsene skal være, og hvile prosessorer og programvare som trengs. Vi bruker denne kunnskapen til å spesifisere hvordan komponentene vi kjøper skal være.

Powered by Labrador CMS