– Vi tilbyr nå kapsler med åtte ulike kaffevarianter for Favola-maskinene til Electrolux, forteller opplæringsleder FabrizioCresto. Foto: Erik Andresen.

KAFFE FRA LAVAZZA I 115ÅR

Italienske Lavazza leverer kaffen i kapslene til de nye Favola-maskinene fra Electrolux.

– Vår firma har arbeidet med kaffe i 115år, og jeg vil si at vi er en av de mest populære leverandørene i Italia i dag, sier opplæringsleder FabrizioCresto.

I dag selger familiebedriften Lavazza kaffe til om lag 95 distributører på verdensbasis. Cresto forteller at kaffen blir kjøpt inn fra 12 land, og firmaet har rundt 50 leverandører. Brasil og Vietnam står for størsteparten av leveransene. Han forteller videre at kaffen blir skipet inn til havnene Genova og Trieste og transportert videre til Torino, der Lavazzashovedfabrikk ligger.

Eksperter

Tilpasningen av smak skjer selvfølgelig av eksperter som jobber for Lavazza-fabrikken. Ekspertene reiser rundt til leverandørlandene for å velge ut kaffen Lavazza skal kjøpe inn. De bestemmer også kvaliteten på kaffe i de ferdig kapslene.

– Lavazza har produsert kapselkaffesiden 1989 og er en av de eldste på dette området, sier Cresto.

De samme kapslene brukes for maskiner i husholdning og profesjonelle maskiner for kafeer og restauranter.

– Nå har vi åtte ulike kaffetyper i kapslene våre, og jeg mener de er tilpasset smaken til de fleste forbrukere. Maskinene fra Electrolux gjør at brukerne kan tilpasse vannmengde selv og dermed få sterk eller svak kaffe etter ønske, sier han.

Maskinene på IFA ble vist med merket AEG, men selges i Norge med Electrolux-merket.

Electrolux Favola kaffemaskin. Pris i ulike varianter: 2.000 til 2.500,-
Til toppen