Philips nye OLED+984 TV har fått enda bedre lyd fra Bowers & Wilkins. Foto: Philips

KAFFE OG NYE TVER FRA PHILIPS

Philips viste fram hele sin portefølje på IFA, og hadde nyheter både innen småelektrisk og TVer på agendaen.

– Vi kommer med en helt ny serie helautomatiske espressomaskiner, Philips 3200 Lattego. Vi gjorde en hel del konsumentundersøkelser, og fikk til svar at konsumentene vil ha det enkelt både i bruk og rengjøring. Dette er resultatet, sier Dan Bechor, nordisk kanalsjef i Philips, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Lonneke Hendrix, nordisk salgs- og markedssjef på personlig pleie, og Dan Bechor, nordisk kanalsjef i Philips viser fram den nye kaffemaskinen Philips 3200 Lattego. Foto: Marte Ottemo.

Mer avansert Airfryer

Maskinen har seks ulike typer drikker å velge i, deretter kan du bestemme styrken på kaffen, hvor mye kaffe du vil ha, og mengden melk.

– Vi har utviklet og patentert en ny melkeskummer som kun har to deler. Den kan enkelt skylles i vann eller settes i oppvaskmaskinen. Vanntanken er også lett å komme til, og vårt nye Aquaclean-filter bytter du hver tredje måned og sørger for at du ikke trenger å avkalke maskinen før du har laget 5.000 kopper kaffe, sier han.

Philips nye helautomatiske espressomaskin, 3200 Lattego, er designet for enkelhet. Foto: Marte Ottemo.

Det kommer tre modeller i serien til det nordiske markedet, med priser fra 3.500 til 6.500 kroner.

Philips har også tatt fram en ny versjon av sin populære Airfryer, som kommer på det norske markedet i første kvartal neste år.

– Vi har hørt på tilbakemeldinger fra kundene om at det kan være vanskelig å vite når ulike typer matretter er ferdig. Vi har derfor lagt til sensorer og algoritmer i fem ulike program for de vanligste rettene folk lager; fisk, kylling, pommes frites og så videre. Nye Airfryer XXL vil koste rundt 3.800 kroner, sier Bechor.

Den nye Airfryer XXL har fått både smarte sensorer og et nytt design i sort og kobber. Foto: Marte Ottemo.

Han sier Philips har hatt stor vekst i salget av Airfryers.

– Vi har jobbet med å få fram budskapet om at Airfryer ikke bare er for å lage pommes frites, men også andre retter. Vi har lansert en app som heter New to you, med oppskrifter, næringsinnhold på rettene og mer for å inspirere folk til å prøve nye ting, sier Bechor.

Philips nye luftrenser kommer også i første kvartal neste år, og har fått et oppdatert design.

– Designet har vært hvitt og boksete, nå lanserer vi en mykere, stoffkledd versjon som ser pen ut i stuen, sier han.

Vi gjorde en hel del konsumentundersøkelser, og fikk til svar at konsumentene vil ha det enkelt både i bruk og rengjøring

– Hvordan er markedet for luftrensere i Norge?

– Markedet i dag ligger rundt 300 millioner kroner, men vi tror det kommer til å vokse ganske kraftig. Selv om vi har relativt ren luft generelt i Norden, er mange av oss urolige for luftforurensning innendørs. På vinteren stenger vi oss inne, tenner stearinlys og fyrer i peisen, og det skaper partikler, sier Bechor.

Statistikk fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at IPL, hårfjerning med laser, er produkter som vokser kraftig, og Philips har også her en ny modellserie.

– Vi har blant annet forbedret sensoren som måler hudtone og -type, sier han.

Philips vil inspirere folk til å lage mer enn bare pommes frites i Airfryeren, og har lansert appen New to you med oppskrifter og næringsinnhold. Foto: Philips.

To nye oled-TVer

Nederlandske TP Vision er selskapet som produserer TVer for Philips, og på IFA viste selskapet fram to nye Oled-modeller, 65-tommeren OLED+984 har og OLED+934 i 55 og 65 tommer.

– Vi har nå trappet opp samarbeidet Bowers & Wilkins på lyd, og i disse to modellene har de fått mer plass å jobbe på i TVene våre, sier Pär Josefsson, nordisk produktansvarlig i TP Vision, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Philips nye OLED+984 TV har fått enda bedre lyd fra Bowers & Wilkins. Foto: Philips.

I motsetning til forgjengeren 903, har begge enhetene høyttalersystemer med flere drivere i separate, akustisk optimaliserte eksterne rammer, som har mange av designfunksjonene og teknologien som finnes i øvrige Bowers & Wilkins lydprodukter.

Begge enhetene har Dolby Atmos-dekoding, og OLED+934 er Philips første TV med stående Dolby Atmos-enheter.

Både Philips OLED+934 og OLED+984 har de nyeste oled-panelene og selskapets tredje generasjon P5-bildeprosessor. Det skal ifølge TP Vision gi enda bedre bildekvalitet enn tidligere modeller, med i bedre støyreduksjon, større skarphet, mer nøyaktige farger, hudfarger og bedre kontrast.

Vi har tatt over Philips Audio på TP Vision, etter Gibsons konkurs i fjor

– Oled er framtiden, det er der vi satser. Selv om prisene fortsatt er høye, ser vi at de faller noe, sier Josefsson.

– Hvordan ser dere på 8K-utviklingen?

– Vi følger selvsagt med på 8K-utviklingen, men siden vi ikke produserer panelene selv, så ligger vi ikke helt i front. Det er foreløpig et veldig nisjet marked, men når markedet er modent kommer vi også til å være der, sier han.

De nye TV-apparatene har fortsatt stoff fra danske Kvadrat, og et glass- og metall-design.

Pär Josefsson, nordisk produktansvarlig i TP Vision, stenger ute støyen fra IFA-messen med selskapets nye P805 hodetelefoner. Foto: Marte Ottemo.

Tar over audio

Josefsson har også fått nye Philips-produkter inn i sin portefølje i TP Vision.

– Vi har tatt over Philips Audio på TP Vision, etter Gibsons konkurs i fjor. Vi har allerede noen lanseringer innen soundbars og hodetelefoner klar, og nå først kommer vi med produkter i midtsjiktet. Til neste år vil du se vår inntreden i høyende-delen av markedet, sier han.

På IFA var det hodetelefonene Philips PH805 som fikk mest oppmerksomhet.

– Vi viser fram vår nye støykansellerende hodetelefon, som gir veldig bra lydkvalitet til en meget god pris, sier Josefsson.

De trådløse over-øre hodetelefonene har aktiv støyreduksjon, ifølge Philips selv fjernes 95 prosent av all uønsket lyd.

Philips nye P805 hodetelefoner veier bare 235 gram, og skal være behagelig å ha på øret. Foto: Philips.

Hodetelefonene har både trykkfølsomme og fysiske knapper, og veier knappe 235 gram.

PH805 bruker Bluetooth Wireless 5.0-teknologi, og skal ifølge Philips kunne kjøre i 30 timer. Hurtiglading gjør det mulig å få to timers ekstra batterilevetid med bare fem minutters lading.

Skulle du likevel gå tom for strøm, kommer PH805 også med ledning slik at hodetelefonene kan kobles til og fortsette å brukes uten batteri, og for å gi muligheten til å koble til flyselskapenes underholdningssystem.

Den nye, patenterte melkeskummeren på Philips 3200 Lattego har bare to deler, og kan vaskes i oppvaskmaskin. Foto: Philips.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Til toppen