Salgsdirektør Knut Gjerstad hos Dantax gleder seg over nye produkter. Til venstre holder han en ny internettmottaker ID-1 fra Dantax. Til høyre en blåtannmottaker fra Scansonic sammen med en tilsvarende sender overfører systemet lyd og bildesignaler trådløst over en avstand på opp til ti meter. Foto: Erik Andersen.

KAN IKKE VÆRE MED PÅ STOR-TV

– Slik prisene og konkurransen er nå kan vi ikke lenger selge store TV-skjermer. Vi må derfor satse på de små.

Det sier Knut Gjerstad, salgsdirektør hos Dantax Norge. Han satser på småtommere med innebygd RiksTV-mottaker og 12 volt drift, TV-apparater egnet for barnerom, camping og hytter. De største apparatene Gjerstad nå markedsfører er på 26 tommer. Modellutvalget går ned til 16 tommer.

Fokus på radio

På IFA fokuserte Dantax på radioer i tillegg til Hi-Fi lydanlegg og høyttalere. Merket er Scansonic.

– Nå er det DAB og internett som gjelder. DAB+ har vi på alle modellene våre for å sikre også nabolandsbruk, sier Gjerstad.

Den mest aktuelle Scansonic-modellen er R3. En variant er R4. Begge har også FM og kan tilkoples kabelnett. De fleste modellene i R-serien har avtagbare antenner.

Aktive høyttalere

I fjor startet Dantax markedsføringen av aktive høyttalere i Scansonics-serie S.

– Dette er aktive fulltone høyttalere og dypbasshøyttalere, og alle modellene har blitt godt mottatt, sier Gjerstad.

Han karakteriserer lydbildet som rent og klart. Gjerstad fremhever at serien egner seg godt for flat-TV som trenger bedre lydkvalitet. De aktive høyttalerne kan stå i stand by og slås av og på med fjernkontroll. Det kommer også en aktiv lydplanke med trådløs signaloverføring til dypbasshøyttaler. Her fremhever Gjerstad prisen som spesielt gunstig.

Et helt annet produkt er blåtann-sender med tilhørende mottaker. Dette er oppladbare produkter med seks timers funksjonstid. De kan overføre lyd fra en sentralenhet til eksempelvis aktive høyttalere et annet sted i rommet.

Aktive høyttalere Scansonic S5 med fjernkontroll. Pris per par: 2.500,-
Fargeutvalget av Scansonics radioer R3, DAM og FM. Pris: 2.000,-
Til toppen