Salgssjef Christian Blomberg og det norske firmaet Bmenu deltok på årets MWC for å tilby programvare for enkel konvertering fra nettsider til mobil.

LAGER NETTSIDER FOR MOBIL

Det norske firmaet Bmenu mener de har utviklet markedets enkleste løsning for konvertering av nettsider til mobil.

Det sier salgssjef Christian Blomberg i Bmenu. Det lille norske firmaet hadde egen utstilling på årets MWC og det var stor interesse for det de kunne vise.

Liten datamengde

– I Norge har vi to hovedkonkurrenter, internasjonalt er det mange. Vi ser at mange er på plass her på utstillingen. Konseptene konkurrentene har kan virke veldig likt vårt, men går du inn i det, ser du at det er ulike løsninger.

Stort volum

– Internasjonalt ser vi etter kunder som har stort volum og som ønsker mer automatiserte løsninger. Vi mener vi er gode på å kunne tilpasse systemet vårt raskt til den enkelte kunde, sier Blomberg.

Her mener han mulighetene for vekst hovedsakelig ligger.

Hvis det er store firmaer med mange ansatte, kan systemet til Bmenu også ha løsninger for intranett. Her kan for eksempel bedriftsledelsen raskt nå de ansatte med informasjon. Løsningen kan være særlig aktuell der de ansatte er mye borte fra kontoret.

– Internasjonalt må vi spille på at systemet vårt er godt egnet for at vi raskt og kostnadseffektivt kan tilpasse nettsteder med mye innhold til mobil. Et godt argument for oss er også brukervennlighet. Brukerne skal kunne finne web-sider for mobil som er godt tilpasset dette mediet.

Her på messen møter vi folk fra firmaer som er i en prosess på løsninger vi kan tilby. Det gjelder å få kontakt med dem og jobbe videre, sier Blomberg.

I dag har firmaet cirka 45 kunder i Norge og deltar i Barcelona for å få flere internasjonale forbindelser. Blomberg mener at trafikken til Bmenus lille stand har vært meget god. Dette har ført til cirka 50 nye kontakter hver dag på utstillingen.

Bmenu ble grunnlagt av Bjørn Holte og Kristoffer Bergan og eies i dag av dem og Alliance Venture. I oppbyggingsfasen har firmaet også fått støtte av Innovasjon Norge. Blomberg ser ikke bort fra at firmaet neste år kan delta på den norske fellesstanden som Innovasjon Norge organiserer.

Til toppen