Landssjef Robert Jacobsen i Logitech Norge med Squeezebox Touch og Logitech Performance Mouse MX, med den nye Darkfield Laser Tracking-teknologien.

LIGGER GODT AN I NORGE

– Logitech Norge ligger svært godt an i europeisk sammenheng.

– Det kan også være fordi vi her i Norge ikke har hatt den samme nedgangen i forbindelse med finanskrisen, sier landssjef Robert Jacobsen i Logitech Norge.

Han er godt fornøyd med distribusjonen selskapet har lykkes med å bygge opp i Norge, og forteller at de er representert i stort sett alle deler av detaljhandelen.

– Et viktig suksesskriterium er også at vi bruker lokale distributører som har vist vilje til å fokusere på Logitech, sier Jacobsen.

Logitech Norge har seks ansatte, i tillegg kommer to innleide som jobber med varefremming i butikk.

Nylig lanserte Logitech en rekke nye produkter. Jacobsen oppsummerer de viktigste nyhetene slik:

– År om annet forbedrer vi museteknologien, slik at brukervennligheten blir enda bedre. Det har vi også gjort i år, med Darkfield Laser Tracking som også gjør det mulig å bruke musa også på et glassbord. En viktig nyhet er vår knøttlille USB-enhet, som gjør det mulig å kople inntil seks trådløse enheter til datamaskinen med en enkelt mottaker. Vi videreutvikler Squeezebox-konseptet vårt med Touch-modellen, og fjernkontrollen Harmony 900 Remote har fått RF-sender i tillegg til IR.

Jacobsen forteller at de datarelaterte produktene er hovedforretningsområdet til selskapet, men at de etter hvert har fått flere ben å stå på.

Mer brukervennlig

– Harmony-fjernkontrollene har slått veldig bra an i Norge, og vi ligger på topp i Europa med disse produktene. For noen år siden kjøpte vi Squeezebox-selskapet, og disse produktene er nå videreutviklet og tilpasset Logitech-konseptet ved at vi har gjort produktene tilgjengelig for folk flest, sier Jacobsen.

Han mener Squeezebox Classic, som nå er i ferd med å fases ut, knapt kan sammenlignes med grensesnittet på de nye modellene.

Squeezebox Radio er en internettradio med tilgang til tusenvis av stasjoner. I tillegg har enheten alle de kjente Squeezebox-funksjonene, slik at man kan distribuere eget innhold over hjemmenettverket.

– Hvem er konkurrentene deres?

– Vi har ulike konkurrenter innen de ulike segmentene, som Creative, Microsoft og Trust når det gjelder datatilbehør og One for all og Philips på fjernkontroll-siden. Men det er ingen som kan måle seg med oss med tanke på bredden vi har, sier Jacobsen.

Multi-fjernkontrollen Logitech Harmony 900 Remote har en ny trådløs RF-kontroll, fullfarge berøringsskjerm, og erstatter opp til 15 fjernkontroller. I pakken ligger ladestasjon, oppladbart batteri, strømforsyning, IR-blaster og to miniblastere. Pris: 3.000,-
Logitech Squeezebox Radio og Logitech Squeezebox Touch har nytt grensesnitt og Facebook-applikasjon. I tillegg til å formidle underholdning på hjemmenettverket, har enhetene internettradio og mulighet til å kople seg til musikktjenester mot betaling. Pris: 1.700,- og 2.800,-
Til toppen