– Windows Home Server kommer andre halvår, og skal gjøre det lettere å sikkerhetskopiere og dele innholdet man har hjemme, forteller Odd Sverre Østlie.

Microsoft lanserer IP-TV og hjemmeserver

Microsoft lanserer andre halvår en hjemmeserver som skal gjøre det enkelt å sikkerhetskopiere og dele innhold. IP-TV er de allerede i gang med, men ikke i Norge.

– CES er årets viktigste begivenhet for Microsoft globalt. Her trekker Bill Gates opp linjene for hva Microsoft vil gjøre, og dette er stedet der vi viser partnere og presse hvilke nyheter vi kommer med, sier Odd Sverre Østlie.

Han er ansvarlig for konsumentmarkedet i Norge, på tvers av alle produktgruppene. Når vi møtes i Las Vegas i januar, fokuserer Microsoft naturlig nok på Windows Vista. Når bladet med denne artikkelen kommer ut i mars, vil det interessere våre lesere mer at Microsoft er i gang med IP-TV og til høsten kommer med en hjemmeserver.

– I løpet av andre halvår kommer Windows Home Server på markedet. Dette er et svar på hjemmebrukernes utfordring med å ta vare på bilder, musikk og dokumenter, og skal gjøre det enkelt å ta sikkerhetskopi av dataene man har liggende – til og med på Xboxen. Serveren gjør også innholdet tilgjengelig v ia internett, og vil fungere både på Vista og XP, sier Østlie.

IP-TV

På CES viste Microsoft også sin IP-TV-løsning, som blir rullet ut i 14 land. Denne gjør det mulig for telefonselskap å levere IP-TV over ADSL.

– I Norden er det foreløpig bare TDC, som er Danmarks svar på Telenor, som har valgt denne løsningen, men vi jobber for å få dette tilgjengelig også i Norge. Da kan Xboxen fungere som en TV-mottaker, eller man kan basere seg på en annen type mottakerboks, sier Østlie.

– Er dere fornøyd med Xboxens posisjon i markedet?

– Vi er superfornøyd! Vi har solgt 10,6 millioner konsoller globalt, og det er mer enn alle trodde for ett år siden. I tillegg til at det er en fantastisk spillkonsoll, kommuniserer den sømløst med PCer og mediasenteret vårt, sier Østlie.

– Dere kommer med en HD DVD-spiller til Xbox, hvordan stiller Microsoft seg til formatkrigen med Blu-ray?

Satser på HD DVD

– Foreløpig satser vi 100 prosent på HD DVD. Når det er sagt, er det full støtte for Blu-ray i Windows Vista. Formatet som vil vinne er det som er enklest for forbrukeren. Det som er avgjørende er prisen på spilleren og filmene, utvalget av filmer og lagringskapasitet.

– Det diskuteres på CES om disken vil overleve som lagringsmedium. Hva tror dere om dette?

– Vi tror ikke at det blir noe enten/eller. Folk ønsker å ha valgmuligheter, og vil lagre ting på minnepinner, harddisk, via nettet, eller de vil brenne det på plate.

– Når vil mediespilleren Zune komme til Norge?

– Foreløpig har vi ingen ting å fortelle om den internasjonale lanseringsstrategien, men vi kommer til å satse knallhardt på Zune og vil videreutvikle konseptet både på tjeneste- og produktsiden. Vi vil også satse på vårt program for musikkspillere fra andre leverandører som Samsung, Creative og Asono, samt musikktjenester som MSN Music og andre som bruker vårt medieformat, sier Østlie.

Sjef for konsumentmarkedet i Norge hos Microsoft, Odd Sverre Østlie, med IPTV-løsningen som rulles ut i 14 land. Norge står ennå ikke på listen.
Corey Pickwell i HP viste hos Microsoft en mediesenterløsning spesielt utviklet for kjøkken og fellesrom.
Microsoft har foreløpig ikke sagt noe om og eventuelt når de vil lansere mediespilleren Zune på det europeiske markedet.
Til toppen